Πάτρα: Η απόφαση του Δικαστηρίου για τον συζυγοκτόνο της Αγυιάς - Το στυγερό έγκλημα που "πάγωσε" το Πανελλήνιο

επνιξε τη γυναικά του στη μπανιέρα του σπιτιού

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ο 48χρονος που τον Μάιο του 2015 είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στο διαμέρισμά τους στην Αγυιά και επιχείρησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του.

Η άτυχη γυναίκα που ήταν σε διάσταση με το σύζυγο της, επέστρεψε στο σπίτι τους επί της οδού Μειλίχου στις 24 Μαΐου του 2015. Ο δράστης μετά από λογομαχία που φέρεται να είχαν καθώς του είχε ζητήσει να χωρίσουν δε δίστασε να την κακοποιήσει σωματικά. Αρχικά την έσυρε από τα μαλιά, την έδεσε πισθάγκωνα με χειροπέδες και γέμισε τη μπανιέρα πνίγοντας την.

Πάτρα: Το «προφητικό» μήνυμα της 49χρονης στο facebook - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκανα στο δικαστήριο ο συζυγοκτόνος  ήταν ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στο θύμα και πως και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να τη σκοτώσει φιμώνοντάς τη με ένα μαξιλάρι, ενώ την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα άλλες 4 φορές.

Η υπεράσπιση του δράστη ζήτησε να ληφθεί υπόψη του δικαστηρίου το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής κάτι που δεν έγινε δεκτό, ενώ τόνισε πως δεν άντεχε την θέληση της συζύγου του να βγαίνει τα βράδια.

Στην ακροαματική διαδικασία πριν τρια χρονια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, όπου ο δράστης κατάφερε να "σπάσει" τα ισόβια μετατρέποντας τη ποινή σε 20 χρόνια κάθειρξης, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και πως τέλεσε την πράξη εν βρασμώ, είχε δηλώσει «Ημουν θολωμένος εκείνη την ημέρα. Τη ζήλευα επειδή εργαζόταν το βράδυ σε καταστήματα. Αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω»

Το θύμα, που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, είχε ανακοινώσει στον δράστη λίγες ώρες πριν από τον φόνο ότι ήθελε να χωρίσουν. Ο γιος τους εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι και όταν επέστρεψε, καλούσε τη μητέρα του στο κινητό, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Κλήθηκε κλειδαράς στο διαμέρισμα της οικογένειας, στην οδό Μειλίχου, από συγγενείς του θύματος, κι όταν άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα: Του κατηγορούμενου, με κομμένες τις φλέβες, και της γυναίκας του να κείτεται νεκρή δίπλα του.

Διαβάστε επίσης