Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Εμείς τη συγγνώμη τη ζητάμε έμπρακτα με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής

Νέα επίθεση σε ΜΜΕ

Νέα επίθεση στα ΜΜΕ, εξαπέλυσε από τα Χανιά, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα που στάζουν χολή και δηλητήριο.

"H σημερινή συγκέντρωση που ήταν η ολοκλήρωση της περιοδείας του Αλέξη του Τσίπρα στην Κρήτη, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που τις προηγούμενες μέρες, είτε μέσα από πρωτοσέλιδα, είτε μέσα από ρεπορτάζ, είτε μέσα από δηλώσεις, έριξαν χολή και δηλητήριο, μιλάνε σαν να είναι κυβέρνηση σε αναμονή, μιλά για την καταστροφή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ." είπε ο κ. Πολάκης.

"Δεν μοιράζουμε χρήμα σε κολλητούς και φίλους, δεν μοιράζουμε αέρα χρήμα, τζάμπα χρήμα διαφημιστικής δαπάνης στα κανάλια που είχαν συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό και ανατάξαμε τη χώρα. Τη βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, μπορούμε και δανειζόμαστε από τις αγορές, έχουμε βαθμούς ελευθερίας, στηρίξαμε τους αδύναμους και τώρα θα ανακουφίσουμε μεγάλο τμήμα των μεσαίων στρωμάτων τα οποία όντως πλήρωσαν μεγάλο φόρο «αίματος» να το πω έτσι, με τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε για να ισορροπήσουμε τη χώρα. Κι έτσι θα συνεχίζουμε, έτσι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, το έχει αποδείξει…" σημείωσε.

Για την πρόταση δυσπιστίας

Ερωτηθείς για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του που θα καταθέσει η ΝΔ, σ, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι όλα θα ειπωθούν στη Βουλή: "Αυτά θα τα πούμε στη Βουλή μέσα, θα τα πούμε αναλυτικά, τι ακριβώς κάναμε εμείς για τους αδύναμους, για τα άτομα με αναπηρία, πώς στηρίξαμε τους ανασφάλιστους, πώς στηρίξαμε όλον αυτόν τον κόσμο ο οποίος έχει τώρα σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τα πράγματα που χρειάζεται η νόσος τους, για τα φάρμακα τα καινούργια που είμαστε από τις πρώτες χώρες που τα φέρνουμε και τα πληρώνει 100% ο ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή, για τα σκευάσματα διατροφής, για όλα αυτά που έχουμε κάνει στην πραγματικότητα. Θα τα πούμε εκεί αναλυτικά. Ο κ. Μητσοτάκης, τον καλεί ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Και, όπως είπε και χθες, «σαν το φουριάρικο το ρίφι» κόβει δρόμο. Γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του. Και αυτό, αυτές οι χιλιάδες του κόσμου που ήταν σήμερα εδώ, το έχουν καταλάβει. Γι’ αυτό ήρθαν. Εκεί θα αναμετρηθούμε. Στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των εικόνων".

Για τον Κυμπουρόπουλο

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το εάν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, είπε ότι η κυβέρνηση τη συγγνώμη την δείχνει έμπρακτα με την πολιτική της στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας για τα άτομα με αναπηρία.

«Σε έχουν βάλει να ρωτάς συνέχεια αυτό το πράγμα», είπε απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μάριο Διονέλλη, που απηύθυνε την ερώτηση και συνέχισε: «Εμείς τη συγγνώμη παλικάρι μου τη ζητάμε έμπρακτα με τα μέτρα της κοινωνικής πολιτικής που έχουμε πάρει. Εμείς ζητήσαμε συγγνώμη από έναν λαό ολόκληρο που τον χρεοκόπησαν, τον εξαθλίωσαν, τον πετάξανε στον Καιάδα, δηλαδή, θες να μου πεις ότι αυτοί οι οποίοι δέχονταν να έχουν καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, να τρέχουν στα κοινωνικά φαρμακεία για να πάρουν τα φάρμακα της χημειοθεραπείας τους, γιατί αυτό ζούσαμε από το ’10 μέχρι το ’14. Δεν το λέτε. Και αυτό που λέω τώρα εγώ, θέλω να δω αν θα το παίξετε μετά. Θέλω να το δω αν θα το παίξετε μετά, γιατί θα σας το κόψουνε, θα το ψαλιδίσουν. Αλλά να τα ακούσουν κι αυτοί εδώ που είναι γύρω – γύρω. Εμείς τη συγνώμη τη ζητήσαμε έμπρακτα. Βάλαμε 2,5 εκατομμύρια κόσμο χωρίς να έχει την ασφαλιστική ικανότητα γιατί έχασε τη δουλειά του και δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές, και τον καλύψαμε δωρεάν. Διαγράψαμε 180 εκατομμύρια χρέη στην Εφορία που είχαν χρεώσει σε αυτόν τον κόσμο. Αυτή είναι η συγνώμη. Συγνώμη είναι ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε, ο οποίος είναι 100 φορές καλύτερος από τον προηγούμενο. Και ξέρεις γιατί είναι; Γιατί κόψαμε τις λαμογιές και τις μίζες που δίνανε με δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πράγματα αχρείαστα ή υπερτιμολογημένα και στηρίξαμε αυτό που είχε πραγματική ανάγκη ο κόσμος. Αυτή είναι η πραγματική συγνώμη. Το κατάλαβες, αυτή είναι η πραγματική συγνώμη», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: kriti24.gr

Διαβάστε επίσης