Σήμερα συνάντηση Τσίπρα - Τσακαλώτου για τις 120 δόσεις

Οριστικοποιείται το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορία και Ταμεία

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

Τη συνάντηση προανήγγειλε χθες σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια» στα Γρεβενά ο υπουργός Οικονομικών. «Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 - 2020. Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει να κατατεθεί τη Δευτέρα, στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως προανήγγειλε χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε επίσης