Παναγία Τρυπητή: Οι πιστοί τίμησαν και φέτος τη χάρη Της - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με κατάνυξη, δέος και ευλάβεια, ο λαός της Αιγιάλειας αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες τίμησε και φέτος την τοπική γιορτή της Παναγίας Τρυπητής και προσκύνησε τη χάρη Της, λίγο πριν το Ιερό Προσκύνημα κλείσει για να ξεκινήσουν οι επισκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν τρία χρόνια.

Με χαμόγελο και δάκρυα, πολλοί ξυπόλητοι ή με τα γόνατα και έχοντας διανύσει μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, χιλιάδες πιστοί και φέτος έφτασαν μπροστά Της, ευχαριστώντας και ζητώντας τις πρεσβείες Της, που η Παναγία απλόχερα μοιράζει σε όσους Την πιστεύουν με "φόβο" ψυχής.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία. Το πρωί της γιορτής, μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου, ξεκίνησε η πομπή από το Ιερό Προσκύνημα που μέσω της καθιερωμένης διαδρομής και υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, συνοδεία σχολικών και προσκοπικών τμημάτων αλλά και αγήματος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης "Βοστίτσα 1821", έφτασε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Αφού εψάλη δέηση, εκφωνήθηκε λόγος από τον Μητροπολίτη Μεγαλοπόλεως και ακολούθως η πομπή συνέχισε την πορεία της μέσω της οδού Μητροπόλεως προς τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου η Ιερή Εικόνα τοποθετήθηκε με κάθε προβλεπόμενη τιμή στον Θρόνο, για να τεθεί σε προσκύνημα από τους πιστούς.

Στη συνέχεια ο Δήμος Αιγιαλείας παρέθεσε δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό. Σημειώνεται πως φέτος δεν υπήρξε (μετά από πολλά χρόνια) εκπροσώπηση από την Κυβέρνηση, προφανώς λόγω των "παγωμένων" σχέσεων των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον απερχόμενο δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο.

Πηγη: filodimos.gr

 

Διαβάστε επίσης