Βενεζουέλα: Έλληνας που ζει στο Καράκας μιλά για όσα συμβαίνουν

«Αυτό που έγινε δεν ήταν πραξικόπημα» δηλώνει

Για τέσσερις νεκρούς τις τελευταίες ώρες στη Βενεζουέλα, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Μαραγγέλης, ένας από τους Έλληνες που ζουν στο Καράκας.

Όπως είπε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, η αντιπολίτευση «κάλεσε σε διαδηλώσεις σε πάνω από 300 σημεία σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση πήγε σε μόλις 23 από αυτές για να τις διαλύσει», κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δείχνει «πως δεν έχει αρκετή δύναμη να αντιμετωπίσει τον λαό».

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό στρατιωτικών και αστυνομικών που διαφωνούν με την κυβέρνηση και αρχίζουν και φεύγουν. Δηλαδή, δηλώνουν ότι δεν είναι με την κυβέρνηση». Σύμφωνα με όσα λέει εκείνος, «αυτό δεν ήταν πραξικόπημα, αυτό που έγινε ήταν πως πολλοί αστυνομικοί και στρατιωτικοί βγήκαν και είπαν ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο και κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει σε διαδηλώσεις».

«Αν ήταν να κάνουν πραξικόπημα, θα είχαν πάει κατευθείαν στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθείαν στον Μαδούρο. Δεν βγήκαν τα τανκς στο δρόμο», συμπλήρωσε ο κ. Μαραγγέλης και τόνισε πως η κυβέρνηση Μαδούρο «δεν είναι κανονικά εκλεγμένη».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο παρέμβασης των ΗΠΑ στη χώρα, τόνισε πως «οι Ρώσοι, οι Κουβανοί και οι Κινέζοι έχουν στείλει στρατό. Οι Κουβανοί έχουν στείλει πάνω από 20.000 στρατιώτες που είναι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις». «Ποιος έκανε πρώτος την επέμβαση;», διερωτήθηκε.

Τέλος, όσον αφορά τους Έλληνες της Βενεζουέλας, τόνισε ότι «μας έχει πειράξει αυτό που γίνεται, αλλά είμαστε καλά γενικώς». Και καταληκτικά είπε πως «έχουμε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς» τις τελευταίες ώρες.