Πάτρα: Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας. Η συγκέντρωση θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 1ης Μαΐου στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνει προσυγκέντρωση στις 9.30 στο πρώην Παράρτημα στην Κορίνθου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«1η Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκη Ένωση και ΔΝΤ. Όλοι στο δρόμο με τα ανεξάρτητα ταξικά σωματεία για να παλέψουμε απέναντι στην σύγχρονη σκλαβιά που το κεφάλαιο προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους και στην νεολαία. Η 1η Μάη και οι ανεξάρτητες συγκεντρώσεις να αποτελέσουν κόμβο συσπείρωσης και αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας, αλλά και δρόμο συγκρότησης και οργάνωσης του εργατικού κινήματος ώστε να βγει μαχητικά στο προσκήνιο με πολιτικά επικίνδυνους όρους για το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο

Διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ

Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα πολεμικά σχέδια του κεφαλαίου- Μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και αποτροπή οποιασδήποτε πολεμικής σύρραξης.

Πάλη για την ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Τσάκισμα της φασιστικής απειλής της ΧΑ.

Για να περάσει ο έλεγχος, ο πλούτος και η εξουσία  στα χέρια της εργατιάς και του λαού.

ΟΛΟΙ/ΕΣ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ!»

Διαβάστε επίσης