Ζεσταίνεται η αγορά για το εορταστικό τραπέζι

το καταναλωτικό κοινό έκανε την έρευνα αγοράς του τις προηγούμενες ημέρες

Εορταστικό τραπέζι, σε τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με τις περσινές, αλλά και με επάρκεια προϊόντων, μπορούν να "στήσουν" και φέτος τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία παραμένοντας πιστά στην τακτική της έρευνας αγοράς που εκπαιδεύτηκαν να κάνουν στα χρόνια της κρίσης, ξεκίνησαν χθες Μεγάλη Πέμπτη να πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επαγγελματίες της αγοράς, το καταναλωτικό κοινό ξεκίνησε μόλις σήμερα, δειλά-δειλά και χωρίς υπερβολές τις αγορές του για το πασχαλινό τραπέζι, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι ίδιοι διατυπώνουν την εκτίμηση, αλλά και την ελπίδα, ότι σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα είναι πιο αυξημένη, αφού τις προηγούμενες ημέρες ήταν, σημειώνουν, ιδιαίτερα υποτονική.

Βέβαια, όπως έσπευσαν να επισημάνουν, το καταναλωτικό κοινό έκανε την έρευνα αγοράς του τις προηγούμενες ημέρες και από σήμερα, έχοντας κατασταλάξει, προβαίνει στις αγορές τους. Η έρευνα αγοράς κρίνεται απαραίτητη και φέτος, καθώς οι τιμές, σε ορισμένα είδη κυρίως, παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις ανάλογα με το σημείο πώλησης.

Στα περισσότερα είδη καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις σε σχέση με πέρυσι, σε άλλα εμφανίζεται μείωση και σε ορισμένα "υπάρχει άνοδος, κυρίως λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις καλλιέργειες τους, κυρίως σε τομάτες, πατάτες και κρεμμύδια".

ΠΗΓΗ-ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης