Χαμένες ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ βρέθηκαν σε υπόγειο ξενοδοχείου

Ζωντανές ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ και των Wailers, βρέθηκαν τυχαία αφού πέρασαν 40 χρόνια σε ένα υγρό υπόγειο ξενοδοχείου, και θα διατεθούν σε δημοπρασία.  

Οι ηχογραφήσεις ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ενός ξενοδοχείου στη Μικρή Βενετία στο δυτικό Λονδίνο, αλλά είχαν υποστεί ζημιές από την υγρασία και τη μούχλα. Ωστόσο μετά από δύο χρόνια προσεχτικής αποκατάστασης αρκετές από αυτές θα δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα.   Οι ηχογραφήσεις ήταν από συναυλίες του 1970 στο θέατρο Lyceum στο West End του Λονδίνου, το θέατρο Rainbow στο πάρκο Finsbury και το Pavillon Baltard στο Παρίσι. Περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μάρλεϊ, μεταξύ των οποίων είναι και το θρυλικό «No Woman No Cry». 

Οι συναυλίες καταγράφηκαν από το μοναδικό κινητό στούντιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υπήρχε εκείνη την εποχή και βρέθηκαν από από τον επιχειρηματία του Λονδίνου Joe Gatt.   O επιχειρηματιας δήλωσε ότι είχε έναν φίλο που εργάστηκε στο ξενοδοχείο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις κασέτες.    Η  αποκατάσταση ήταν δύσκολη, αλλά οι κασέτες, με τον ψηφιακά αποκατεστημένο ήχο, θα πωληθούν από την εξειδικευμένη δημοπρασία Omega στο Merseyside, στις 21 Μαΐου.   Η τιμή για κάθε μία από τις ηχογραφήσεις αναμένεται να φτάσει τα 25.000 ευρώ και προβλέπεται παγκόσμιο ενδιαφέρον. 

Διαβάστε επίσης