Στα "κάγκελα" οι γονείς των μαθητών των Πειραματικών του Πανεπιστημίου - Το νομοσχέδιο δεν κατήργησε την κλήρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στον "αέρα" βρίσκεται η συνέχιση της φοίτησης χωρίς κλήρωση των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 8/Θ και 2/Θ Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων και 2/Θ Πειραματικού Νηπιαγωγείου.

Όπως καταγγέλουν μέσω ανακοινωσης που εξέδωσαν η ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία, δεν καταργεί την κλήρωση, κατά συνέπεια "να μην γνωρίζει κανείς αν οι μαθητές που φοιτούν ήδη σήμερα στο 8/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, στο 2/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και στο 2/Θ Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών (προνήπιο και νήπιο), μπορούν να εγγραφούν στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς νέα κλήρωση"

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελείται στην πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης από το 2/Θ Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών, τα 8/Θ και 2/Θ Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία και στην δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Ιδρύθηκε το 1972, έκτοτε λειτουργεί στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης με ενιαία δομή και είναι ένα από τα τρία ιστορικά και παραδοσιακά Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στο Υπουργείο Παιδείας και κυρίως παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών του Νομού Αχαϊας και ιδιαίτερα του κ. Ανδρέα Ριζούλη και της κ. Σίας Αναγνωστοπούλου, τελικά το Υπουργείο, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, προχώρησε στην κατάργηση της σύνδεσης μεταξύ του 8/Θ και 2/Θ Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή, λόγω των αντιφάσεων που υπάρχουν στα επίμαχα άρθρα για τα πειραματικά σχολεία και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, να μην γνωρίζει κανείς αν οι μαθητές που φοιτούν ήδη σήμερα στο 8/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, στο 2/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και στο 2/Θ Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών (προνήπιο και νήπιο), μπορούν να εγγραφούν στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς νέα κλήρωση.

Καλούμε λοιπόν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαϊας, οι οποίοι δημόσια είχαν αναγνωρίσει το δίκαιο των αιτημάτων μας, που δημόσια έχουν αναγνωρίσει ότι υφίσταται εύλογη προσδοκία των παιδιών αυτών για συνέχιση της εκπαίδευσής τους σε πειραματικό γυμνάσιο, να διευκρινίσουν άμεσα :

α. αν τελικά οι μαθητές όλων των τάξεων (Α-ΣΤ) και των δύο δημοτικών σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών, διατηρούν το δικαίωμα αυτοδίκαιης μετάβασης και εγγραφής στο μέχρι σήμερα συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών

β. αν τα παιδιά που ήδη σήμερα φοιτούν στο 2/θεσιο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Πατρών, διατηρούν το δικαίωμα αυτοδίκαιης μετάβασης και εγγραφής στο μέχρι σήμερα συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών και

γ. τι προτίθενται να κάνουν αναφορικά με την διακοπή της σύνδεσης μεταξύ του 2/Θ Πειραματικού Νηπιαγωγείου Πανεπιστημίου Πατρών - του 8/Θ - 2/Θ Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, δεδομένου ότι διατηρήθηκε στα άλλα δύο ιστορικά Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκαν έτσι συνθήκες ανισότητας μεταξύ των παιδιών των τριών αυτών ιστορικών σχολείων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Γιατράς

Η Αντιπρόεδρος Χρυσέλλα Κυριαζή-Στεργίου

Η Γραμματέας Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου

Ο Ειδικός Γραμματέας Ιωάννης Κόκκορης

Η Ταμίας Γεωργία Ντελμεκούρα

Η Βοηθός Ταμία Ελένη Τσιμά-Φωκά

Το Μέλος Δημήτριος Αλεξανδρόπουλος

Διαβάστε επίσης