Βαρδακαστάνης για Πολάκη: Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να τον παύσει

ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την αντίδραση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννη Βαρδακαστάνη προκάλεσαν τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Μιλώντας στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε πως «είναι ελεεινή δήλωση γιατί ο υπουργός έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους νόμους , να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων και να είναι υπουργός όλων και όχι της ομαδούλας που εκπροσωπεί. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον κ. Πολάκη. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επιτέλους να τον παύσει διότι έχει ξεπεράσει πολύ καιρό τα εσκαμμένα. Ο Πολάκης πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κρατούν αυτόν τον άνθρωπο στην κυβέρνηση.

«Το να χαρακτηρίζεις ευεργέτημα τη διάταξη νόμου η οποία θεσπίστηκε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει υφιστάμενες ανισότητες σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, είναι ελεεινό και μάλιστα να το λέει αυτός που αποκαλείται αριστερός υπουργός. Ο κ. Κυμπουρόπουλος διορίστηκε το 2016, με απόφαση ποιου υπουργού διορίστηκε; Ο κ. ''αριστερός υπουργός'' κάνει και ευεργετήματα; Έχουμε και αριστερές ''Φρειδερίκες'' ; », πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Βαρδακαστάνης υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να λέει ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν θέλουμε μόρια, βεβαίως και θέλουμε γι' αυτό τα έχουμε περάσει στο Σύνταγμα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θέλουμε επιδόματα όταν χιλιάδες άτομα με αναπηρία, ιδίως στην κρίση, ζουν από αυτά ; Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Θα έπρεπε να είναι υπερήφανος γιατί έκανε τη χρήση ενός μέσου που κέρδισε το αναπηρικό κίνημα από τους αγώνες του. Αυτά δεν μας τα χάρισε κανένας, δεν είναι ευεργετήματα αυτά, δεν είχαμε κομματική, πολιτική ή κρατική ελεημοσύνη δια νόμων».