Κ. Σπηλιόπουλος για Λαδόπουλο: «Να παγώσει τα σχέδιά της η απερχόμενη περιφερειακή αρχή»

"Μια κατασκευή που είναι εντελώς περιττή"

Σφοδρή επίθεση κατά της απερχόμενης περιφερειακής αρχής του κ. Κατσιφάρα εξαπέλυσε ο Κώστας Σπηλιόπουλος, για τη χρήση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποίας Λαδόπουλου στην Πάτρα.

«Το αναπτυξιακό όραμα της απερχόμενης περιφερεαικής αρχής περιορίζεται στην κατασκευή γραφείων της», ανεφέρει ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Η πλήρης δήλωση Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Η απόφαση της απερχόμενης περιφερειακής αρχής να προωθήσει προεκλογικά και άρον-άρον την υπόθεση κατασκευής Διοικητηρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Λαδοπούλου στην Πάτρα, προκαλεί σοβαρές απορίες.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, πρωτοβουλίες αυτής της κλίμακας και μάλιστα χωρίς ευρύτερες συναινέσεις, καλό είναι να αποφεύγονται. Αλλά ακόμα κι έτσι, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το αναπτυξιακό όραμα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής περιορίζεται στην κατασκευή γραφείων της.

Μια κατασκευή που είναι εντελώς περιττή αν μάλιστα λογαριάσουμε τα σχολάζοντα δημόσια κτίρια στην περιοχή της Πάτρας. Κορυφαία περίπτωση είναι τα κτίρια της πρώην Γεωργικής Σχολής επί της οδού Πανεπιστημίου, που ανήκουν στην Περιφέρεια και που μάλιστα η ίδια η Περιφέρεια είχε εκπονήσει μελέτη για τη μετεγκατάστασή της εκεί. Τι απέγιναν εκείνα τα σχέδια;

Επί τη ευκαιρία, καλό θα ήταν να σταματήσει η προεκλογική ένταξη των πάντων και μερικών ακόμα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», πρόγραμμα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πόρους.

Τέλος και σε ότι αφορά το Λαδόπουλο, το λιγότερο που οφείλει να πράξει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή είναι να παγώσει τα σχέδιά της. Επεμβάσεις αυτής της κλίμακας πρέπει να έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο και να υποβοηθούν στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας. Ούτως ή άλλως όμως, άλλος περιφερειάρχης και άλλο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα ασχοληθούν με την όλη υπόθεση».

 

Διαβάστε επίσης