Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το "σπιράλ" και ο καρδιοχειρουργός Κώστας Σπηλιωτόπουλος - «Μια καθημερινότητα φιλικότερη προς τον πολίτη»

«Η Πάτρα δικαιούται καλύτερο μέλλον και πρέπει να αναδειχθεί ως πόλη-πρότυπο στην οργάνωση και την καθημερινότητα των πολιτών της. Έχει όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό, όχι μόνο λόγω της προνομιακής γεωγραφικής της θέσης, της ιστορίας και της παράδοσής της αλλά και των ανθρώπων της που διψούν για ανάπτυξη, καινοτομία, πρόοδο και ελευθερία» δηλώνει ο ιατρός – καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Ο Πέτρος Ψωμάς έχει αποδείξει έμπρακτα και για πολλά χρόνια, το γνήσιο και ανυστερόβουλο ενδιαφέρον του και την αγάπη του για την Πάτρα μέσα από τη διαδρομή του και τη δράση του στα κοινά της πόλης» τονίζει και προσθέτει: «Θεωρώ πως  έχει την ικανότητα να εμπνεύσει και να μας οδηγήσει όλους σε ένα καλύτερο, πιο δημιουργικό και σύγχρονο αύριο. Η Πάτρα και οι πολίτες της δικαιούνται μια καλύτερη Υγεία και Παιδεία και με τη συμμετοχή μου στα κοινά ελπίζω να μπορέσω να συμβάλλω σε αυτό το όραμα.  Η πρότασή μου περιλαμβάνει μια καθημερινότητα φιλικότερη προς τον πολίτη, διασφαλίζοντάς του πρωτίστως θέσεις εργασίας, με την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, ώστε οι Πατρινοί να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται σε εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση. Οι πολίτες της Πάτρας δικαιούνται άνετες, ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις με έμφαση στην καθαρή ενέργεια, προστατευμένους ποδηλατοδρόμους, καθαριότητα, ενισχυμένες δομές Υγείας και Επιμόρφωσης καθώς και δημιουργικές ευκαιρίες απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο τους».   

Ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος του Βασιλείου, είναι απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακολούθησε ο τίτλος Ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος, Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων μετά από επταετή άσκηση στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» και στο Southampton General Hospital του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει λάβει την πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων των Αμερικανικών Διπλωμάτων ECFMG, & USMLE 3, καθώς και του Ευρωπαϊκού Fellow of the European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgeons (F.E.T.C.S.) Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στο εξωτερικό με οργανικές θέσεις Κλινικής Μετεκπαίδευσης (Clinical Fellowships) στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στο Οντάριο του Καναδά, στα νοσοκομεία Toronto General Hospital και St Michael’s Hospital. Ακολούθησε η ανάληψη της πανεπιστημιακής θέσης του Κλινικού Λέκτορος (Clinical Instructor) στον τομέα των Μεταμοσχεύσεων Καρδίας-Πνευμόνων και Μηχανικής Υποβοήθησης Καρδιακής Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Συνέχισε στις ΗΠΑ με την Κλινική Μετεκπαίδευση (Clinical Fellowship) στην Ελάχιστα Επεμβατική/Ρομποτική Καρδιοχειρουργική στην κορυφαία Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Heart & Vascular Institute της Cleveland Clinic Foundation, Main Campus στο Κλήβελαντ του Οχάιο.

Τέλος, ολοκλήρωσε την Κλινική Μετεκπαίδευση (Clinical Fellowship) στη Χειρουργική Αορτής στο  Baylor College of Medicine & Texas Heart Institute στο Χιούστον του Τέξας, στις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως Ε. Διευθυντής Καρδιοχειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Freeman Hospital του Newcastle upon Tyne University Hospitals NHS Trust του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από πενήντα επιστημονικές συναντήσεις. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως Θεράπων Ιατρός και Συνεργάτης της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Δ.Θ.Κ. Αθηνών «Υγεία», ενώ διατηρεί την επαγγελματική του έδρα στην Πάτρα. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο συνίσταται σε περισσότερες από είκοσι πρωτότυπες κλινικοεργαστηριακές μελέτες, οι περισσότερες εκ των οποίων ξενόγλωσσες.