Πάτρα: Εξιτήριο για την 35χρονη μητέρα του νεκρού βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια - Γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμα

Σε εξελιξη η προνακριτικη διαδικασία

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα καταδείξουν εάν το μόλις 8.5 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στον οικισμό Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο, γεννήθηκε νεκρό ή όχι και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η 35χρονη μητέρα έλαβε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια", όπου νοσηλευόταν.  Την περασμένη Τεταρτη, είχε εισαχθεί με αιμορραγία.

Η γυναίκα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, δεν έχει συλληφθεί καθώς ακόμα ο Εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της, ωστόσο δεν έχει καταστεί γνωστό εάν της έχουν επιβληθεί κάποια περιοριστικά μέτρα, δεδομένου οτι είναι η βασική κατηγορούμενος.

Οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα καθορίσουν την τύχη της 35χρονης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στο tempo24.news, στην περίπτωση που αποδειχθεί πως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό τότε η γυναίκα θα βρεθει αντιμέτωπη με κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διωχθεί για ανθρωποκτονία, πραξη κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Στην δικογραφία που παραμένει "ανοικτή", περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν πως η γυναίκα ήταν έγκυος χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πως, που, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γέννησε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στο βρέφος και η ταυτοποίηση του DNA. 

Μετά τη διενέργεια εξέτασης DNA όπου ταυτοποιήθηκε η γενετική σχέση βρέφους και 35χρονης, η γυναίκα επέμενε πως ούτε γέννησε, ούτε πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων. 

Η 35χρονη σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Τι δήλωσε η 35χρονη μέσα από το νοσοκομείο για το βρέφος στα σκουπίδια - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το DNA "μίλησε" - Μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στον κάδο η 35χρονη που νοσηλεύεται στο Ρίο

Αχαΐα: H "προφητική" ανάρτηση της 35χρονης - Γεννήθηκε νεκρό το βρέφος; Η μαρτυρία που "καίει" τη μητέρα της - ΦΩΤΟ

 

 

Διαβάστε επίσης