Μισέλ Ομπάμα: Διαλυμένη οικογένεια η Αμερική υπό την προεδρία του Τραμπ

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει την περιοδεία της για την προώθηση του βιβλίου της Becoming, έχει δείξει ότι δεν φοβάται να επικρίνει τον άνδρα που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο μετά την αποχώρηση του συζύγου της Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent», η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ έδωσε συνέντευξη στον οικοδεσπότη του «Late Show», Στίβεν Κόλμπερτ και τόνισε ότι ακόμα και όσοι δεν συμφωνούν με τον τρόπο που ο σύζυγός της κυβέρνησε τη χώρα, μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: η περίοδος διακυβέρνησης δεν ήταν γεμάτη ποινικές υποθέσεις.

«Δεν υπήρξαν ποτέ κατηγορητήρια» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Ομπάμα έκανε σύγκριση της Αμερικής αυτή τη στιγμή με μια «διαλυμένη οικογένεια» και τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ με ένα «διαζευγμένο πατέρα».

«Προερχόμαστε από μια διαλυμένη οικογένεια, είμαστε λίγο αναστατωμένοι» δήλωσε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Μερικές φορές περνάτε το Σαββατοκύριακο με τον διαζευγμένο πατέρα. Αυτό φαίνεται σαν διασκέδαση, αλλά μετά αρρωσταίνετε. Αυτό περνάει τώρα η Αμερική. Ζούμε με διαζευγμένο πατέρα».

Η Μισέλ Ομπάμα είπε ακόμη ότι οι προεδρικές εξουσίες του αποκαλύπτουν ποιος πραγματικά είναι ο πρόεδρος. «Ήμασταν πάντα οι εαυτοί μας – η προεδρία δεν αλλάζει ποιος είσαι, αποκαλύπτει ποιος είσαι», πρόσθεσε. «Είναι σαν να κολυμπάς στον ωκεανό με μεγάλα κύματα. Εάν δεν είσαι καλός κολυμβητής, δεν πρόκειται να μάθεις σε ένα παλιρροϊκό κύμα», είπε.

Παρά τις διαφωνίες και τον διχασμό στις ΗΠΑ. αυτή τη στιγμή, η Ομπάμα ανέφερε ότι είναι αισιόδοξη για το μέλλον της Αμερικής. «Αυτό μπορεί να είναι ένα σκοτεινό κεφάλαιο, όμως κάθε ιστορία έχει τα πάνω και τα κάτω, αλλά συνεχίζει. Ναι, είμαστε στα χαμηλά, αλλά ήμασταν ακόμη πιο χαμηλά. Είχαμε δυσκολότερες εποχές, είχαμε περισσότερα να φοβόμαστε. Έχουμε ζήσει τη δουλεία, το Ολοκαύτωμα και τον διαχωρισμό» συνέχισε. «Πάντα βγαίναμε στην άλλη άκρη – καλύτερα και πιο δυνατά. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της πολυπολιτισμικότητας και της ενσωμάτωσης. Κανένας δεν είπε ποτέ ότι θα ήταν εύκολο. Βρισκόμαστε απλώς εν μέσω μίας δύσκολης πορείας αλλαγής» τόνισε.

Διαβάστε επίσης