Αγοράκι γεννήθηκε 258 γραμμάρια και έζησε

στην Ιαπωνία

Ένα βρέφος στην Ιαπωνία που είχε γεννηθεί πρόωρα και ζύγιζε μόλις 258 γραμμάρια πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού πέρασε 6,5 μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το αγοράκι αυτό γεννήθηκε με καισαρική στην 24η εβδομάδα της κύησης εξαιτίας της υπέρτασης που είχε η μητέρα του.

Μέχρι στιγμής το πιο μικρό πρόωρο αγόρι που είχε επιβιώσει είχε γεννηθεί με βάρος 268 γραμμάρια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επρόκειτο επίσης για ένα βρέφος στην Ιαπωνία το οποίο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κέιο στο Τόκιο τον Φεβρουάριο.

Ο Ριουσούκε Σεκίγια ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά. «Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει», δήλωσε η μητέρα του στις τηλεοπτικές κάμερες.

Το ποσοστό επιβίωσης για όσα βρέφη γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 300 γραμμαρίων έχει αυξηθεί, όμως παραμένει μικρό και κυρίως όταν πρόκειται για αγόρια.

Τα βρέφη αυτά χρειάζονται σε κάθε περίπτωση ειδική ιατρική παρακολούθηση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Προηγούμενες περιπτώσεις νεογέννητων αγοριών με πολύ μικρό βάρος γέννησης που εξήλθαν υγιή από το νοσοκομείο έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2009 (274 γραμμάρια), αλλά και στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά (297 γρ.), όπως και το 2011 (294 γρ. ) και το 2015 (289 γρ.), σύμφωνα με το διεθνές αρχείο του πανεπιστημίου της Άιοβα των ΗΠΑ.

Μεταξύ των κοριτσιών ξεχωρίζει η περίπτωση ενός νεογέννητου με βάρος 252 γραμμάρια που καταγράφηκε στη Γερμανία το 2015.