Στα ημιτελικά του Europa League οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια και Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στις Άρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια και Άιντραχτ κατέληξαν τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά του Europa League, με την πρόκριση της ομάδας της Φρανκφούρτης κόντρα στην Μπενφίκα να προκαλεί, όπως είναι φυσικό, αίσθηση στους αγώνες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης.

Η γερμανική ομάδα -έστω κι αν το πρώτο της τέρμα ήταν οφσάιντ- κατάφερε να νικήσει εντός έδρας το βράδυ της Πέμπτης με 2-0 τους Πορτογάλους κι έτσι, ανατρέποντας την ήττα με 4-2, που είχε γνωρίσει στο «Ντα Λουζ», πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο στους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ανδρέας Σάμαρης, όπως και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα των Λουζιτανών, με τον πρώτο να παραχωρεί την θέση του στον Πίτσι στο 70ό λεπτό.

 

Στους «4» με δύο νίκες οι... Λονδρέζες

Από εκεί και πέρα, η ετοιμότητα του Τσεχ στις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ξεκίνημα του αγώνα η Νάπολι με τους Καγεχόν και Μίλιτς, έδωσε την ευκαιρία στην Άρσεναλ να βρει το γκολ που έψαχνε στο «Σαν Πάολο» και να προκριθεί εύκολα στους ημιτελικούς του Europa League.

Μετά το 2-0 στο Λονδίνο η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε και επί ιταλικού εδάφους τους «παρτενοπέι» με 1-0 και, πλέον, με την Τσέλσι είναι τα μεγάλα φαβορί για να «συναντηθούν» στον τελικό της διοργάνωσης.

Βασικός σε ένα ακόμη ματς με τους «κανονιέρηδες» ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αξιοπρεπέστατο αποκλεισμό γνώρισε η Σλάβια Πράγας από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθως αν και αρχικά φάνηκε πως οι Λονδρέζοι θα έκαναν «περίπατο», τελικά επικράτησαν με 4-3 των Τσέχων και με την 11η νίκη τους στη διοργάνωση διατήρησαν παράλληλα και το αήττητο (έχουν και μία ισοπαλία).

Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν και στον δεύτερο ισπανικό «εμφύλιο»

Τέλος, το 3-1 στο πρώτο ματς της Βαλένθια με τη Βιγιαρεάλ δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα θα συνέχιζε στο Europa League, από τον ισπανικό «εμφύλιο» της προημιτελικής φάσης.

Πάντως οι «νυχτερίδες» δεν αρκέστηκαν στο προβάδισμα που είχαν, μετά τη νίκη τους στο Μαδριγάλ, και επικράτησαν για δεύτερη φορά του «κίτρινου υποβρυχίου», αυτή τη φορά με 2-0 στο «Μεστάγια».

Η Βαλένθια έτσι πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, όπου θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Άρσεναλ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Νάπολι-Aρσεναλ 0-1

(36΄ Λακαζέτ)

Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Άρσεναλ με συνολικό σκορ 3-0

 

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 2-0

(13΄ Λάτο, 54΄ Παρέχο)

Α΄αγ. 3-1: Προκρίθηκε η Βαλένθια με συνολικό σκορ 5-1

 

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπενφίκα 2-0

(37΄ Κόστιτς, 67΄ Ρόντε)

Α΄αγ. 2-4: Προκρίθηκε η Αϊντραχτ με συνολικό σκορ 4-4

 

Τσέλσι-Σλάβια Πράγας 4-3

(5΄,27΄ Πέδρο, 10΄αυτ. Ντέλι, 17΄ Ζιρού - 26΄ Σούτσεκ, 51΄,55΄ Σέβτσικ)

Α΄αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 5-3

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Άρσεναλ (Αγγλία) - Βαλένθια (Ισπανία)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) - Τσέλσι (Αγγλία)

Διαβάστε επίσης