Ηλεκτροκίνητα οχήματα για τους πολίτες στον Δήμο Τρικάλων

19/04/2019 | 07:10

Μετά το «λεωφορείο χωρίς οδηγό», ο Δήμος Τρικάλων θέτει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Tην Πέμπτη παρουσιάστηκαν τα δύο από αυτά, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN, το οποίο υλοποιεί η «e-trikala ΑΕ» με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Το πρόγραμμα ELVITEN (Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις) είναι τμήμα του ευρύτερου προγράμματος «HORIZON 2020» της ΕΕ. Είναι μία δράση που υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ, το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2018.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της e-trikala AE, Γιάννης Κωτούλας, σημείωσε: «Ήρθε η ώρα και για τους δημότες και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οι επαγγελματίες του Δήμου Τρικκαίων τα χρησιμοποιούν εδώ και 15 μέρες. Πρόκειται για πέντε οχήματα, τρία θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και δύο θα βρίσκονται στο πάρκο του Ματσόπουλου. Μπορεί να τα παίρνει και να τα χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε δημότης ή επισκέπτης απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς του. Και με ένα δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Είναι σφαλισμένα, έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, είναι απολύτως νόμιμα στη χρήση τους, μπορούν να πάνε παντού, έχουν μια αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα περίπου τα 35 χιλιόμετρα. Θα βρίσκονται για ένα χρόνο εδώ».

Επίσης ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως είναι μια νέα προσπάθεια και ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση. «Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι λύση για τις πόλεις μας και ειδικά για επίπεδες πόλεις, όπως είναι η πόλη των Τρικάλων», σημείωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ

Pink the city 2025: Η παρουσία της 6ης ΥΠΕ με το πρόγραμμα “EUCanScreen” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24