Εκλογές 2019: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Τα ποσοστά των κομμάτων για εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές

Την εκλογική δύναμη των κομμάτων τόσο για τη μάχη των ευρωεκλογών 2019 όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει νέα έρευνα της εταιρίας Opinion Poll.

Ειδικότερα, στις ευρωεκλογές, η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει το protothema.gr και παρουσιάζεται από το ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104.6», τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7%. Το τελευταίο αυτό νούμερο είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

Διαβάστε επίσης