Νίκη για τον Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Με νίκη χωρίς απώλεια σετ ξεκίνησε τη φετινή «εκστρατεία» του στο χώμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Μόντε Κάρλο.

Ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του Μικαΐλ Κουκούσκιν (Νο.42) με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Monte Carlo Masters για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Εκεί θα βρει τον... άσπονδο φίλο του, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος νίκησε με 6-1, 6-1 τον Μολδαβό Ράντου Άλμποτ.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη και τα επιπόλαια λάθη του Στέφανου στον αγώνα με τον Καζάκο δεν γίνεται να είναι ανησυχητικά. Η μετάβαση από τις σκληρές επιφάνειες στο χώμα πάντα είναι δύσκολη και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής.

Έστω και ανέτοιμος, όμως, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και «καθάρισε» την πρόκριση σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν στο όγδοο γκέιμ του πρώτου σετ, όταν σημείωσε το μπρέικ και «έγραψε» αμέσως μετά το 1-0, αλλά τα πράγματα ήταν πιο... περιπετειώδη στη συνέχεια.

Ο 20χρονος τενίστας πήρε δύο φορές το προβάδισμα με μπρέικ (2-1, 4-3), αλλά ο Κουκούσκιν βρήκε ισάριθμες απαντήσεις και τον άγχωσε!

Τελικά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 5-5 και έκλεισε τελικά τον αγώνα.

Το επόμενο εμπόδιό του, όπως προαναφέρθηκε, είναι ο Ρώσος Μεντβέντεφ (Νο.14), που του έχει πάρει τον… αέρα και προηγείται στο head to head με 3-0. Η κόντρα μεταξύ των δύο νεαρών φαίνεται να έχει επηρεάσει περισσότερο τον Τσιτσιπά, παρά τον Ντανίλ.

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι με μια καλή πορεία στο Μόντε Κάρλο, ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να ανεβεί ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς ο Κέβιν Άντερσον (Νο.7) είναι εκτός διοργάνωσης, ενώ ο Κέι Νισικόρι (Νο.6) έχασε σήμερα με 7-5, 6-4 από τον Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ.

Πηγή: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης