Κούλογλου κατά Κουρουμπλή: Εκανε ολέθριο λάθος, έπρεπε να παραιτηθεί

για τον Αμβρόσιο

Την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, προκάλεσε η συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο οποίος δεν αρνείται τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής «διέπραξε ένα ολέθριο λάθος» και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, είτε παραιτούμενος, είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του».

«Ο κ. Κουρουμπλής διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, μας εξέθεσε όλους, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του είτε παραιτούμενος είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του. Ο ίδιος θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά γιατί ήδη υπήρξε κλυδωνισμός γύρω από το ευρωψηφοδέλτιο με την κα Λοίζου. Ο κ. Κουρουμπλής είναι και βουλευτής με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι οριακή, το κόμμα πάντως τον αποδοκίμασε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 .

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει πριν από τις εκλογές για τη μη μείωσή του» και συνέχισε:

«Αυτό προϋποθέτει διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, δεν χρειαζόμαστε την έγκρισή τους, αλλά χρειάζεται μια νοικοκυρεμένη και ήρεμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους γιατί αυτό μέχρι τώρα έχει αποδώσει».

Ας σημειωθεί ότι στον Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε οργισμένο τηλεφώνημα μετά την επίσκεψή του στον Αμβρόσιο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ενώ του άσκησαν έντονη κριτική, στα όρια της αποδοκιμασίας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Γιώργος Βαρεμένος. Μετά τον σάλο, ο κ. Κουρουμπλής αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις και να αναγνωρίσει ότι ήταν ίσως λάθος η επίσκεψή του στον ακραίων απόψεων μητροπολίτη.