Πάτρα: Χαμός σε λύκειο που τελεί υπό κατάληψη- Απειλούν με εισαγγελέα- Καταγγελία για παρέμβαση της Αστυνομίας παρουσία υπευθύνων της Εκπαίδευσης

φωτο αρχειου

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, όπου οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για το "νόμο Γαβρόγλου". Μάλιστα ενώ οι μαθητές αποφάσισαν σε συνέλευση και ψηφοφορία που ακολούθησε να συνεχιστεί η κινητοποίηση, υπήρξαν γονείς που ζητούν την άμεση λήξη της, ειδάλλως απείλησαν με εισαγγελέα!

Ομως δεν είναι το πρώτο περιστατικό που προκαλεί εντάσεις στο συγκεκριμένο Λύκειο, προ ημερών κλήθηκε η Αστυνομία παρουσία , όπως καταγγέλει αναγνώστρια του tempo24, μητέρα μαθητή,του Διευθυντή Εκπαίδευσης που ζήτησε τον τερματισμό της κατάληψης.

Μάλιστα στην καταγγελία της η μητέρα αναφέρει:

Την Τετάρτη 10/4/2019 δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε σχολική μονάδα της Πάτρας, η οποία τελούσε υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αιτία της αναστάτωσης ήταν η επίσκεψη του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να λήξει την κατάληψη παρουσία της αστυνομίας. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα: οι μαθητές φανερά αναστατωμένοι και απογοητευμένοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη επ' αόριστον, έχοντας ακόμη ένα λόγο παραπάνω, την αδικαιολόγητη παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο τους. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι εάν πραγματικά θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα γραφεία τους στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να βρουν χρόνο να ακούσουν τα προβλήματά τους και να δώσουν λύσεις. Είναι απαράδεκτο επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου να αποφεύγουν κάθε επικοινωνία με όλους και σε ορισμένες περιπτώσεις να κλείνουν τα τηλέφωνα ακόμα και στους γονείς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ