Τι να κάνεις για να μην χαλάσει το μακιγιάζ σου από τα γυαλιά ηλίου στην περιοχή της μύτης

Και σε ποια δεν έχει συμβεί; Να έχει κάνει το τέλειο μακιγιάζ και αφού φορέσει τα γυαλιά ηλίου αυτό να χαλάει! Συγκεκριμένα, στην περιοχή της μύτης όπου τα γυαλιά ακουμπούν περισσότερο, το foundation συγκεντρώνεται σε ένα σημείο και φυσικά καταλήγει επάνω στα γυαλιά σου. Σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο έχεις μπαλώματα στο μακιγιάζ σου αλλά και κιτρινισμένα γυαλιά.

Πώς θα το αποφύγεις;

-Setting spray: Σπρέι που τοποθετείς μετά το τέλος του μακιγιάζ για να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ αλλά και έξτρα υγρασία. Επίσης βοηθούν στο να “λιώσει” το ένα προϊόν μέσα στο άλλο και να δείχνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό.

– Setting powder: Οι Setting powders είναι οι πούδρες που εφαρμόζονται απευθείας μετά το foundation. Αυτές είναι οι με χρώμα ή χωρίς, τις λεγόμενες διάφανες ή αλλιώς translucent, και η δουλειά τους είναι να σετάρουν το μακιγιάζ, όπως λένε οι make up artists, ή αλλιώς να το “κλειδώνουν” καθώς και να χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα.

Στο σημείο λοιπόν που τα γυαλιά σου ακουμπούν στο δέρμα σου, εφαρμόζεις με το δάχτυλό σου λίγη ποσότητα πούδρας και έπειτα ψεκάζεις με λίγο σπρέι.

Με αυτό τον τρόπο έχεις δημιουργήσει στα γυαλιά ένα προστατευτικό φιλμ που δεν θα δημιουργεί τριβή στην περιοχή και θα προστατεύει την επιδερμίδα σου από το να γίνει λιπαρή και να απομακρύνει όλο το προϊόν που έχεις ήδη εφαρμόσει.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ