Κυρίαρχος στον αέρα ο Σιόβας σε Ισπανία και Ευρώπη

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο (CIES) δημοσίευσε μια έρευνα πάνω στους αμυντικούς από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε αυτήν αναλύθηκαν συνολικά οι κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Στη συγκεκριμένη έρευνα ο Έλληνας στόπερ της Λεγανές, Δημήτρης Σιόβας, βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, κάτι που αποτελεί σπουδαία διάκριση για τον ίδιο, αντικατοπτρίζοντας την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποιεί στην Primera Divsiion.

Ο διεθνής στόπερ, λοιπόν, μετρά 105 κερδισμένες μονομαχίες, χάνοντας μόλις 23, κάτι που σημαίνει ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 82%, που τον κατατάσσει στην έβδομη θέση πανευρωπαϊκά πίσω από τους Μαρσέλο (Λυών), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντάφι (Μπράιτον), Νασιμέντο (Μπορτντό), Ζουλιάν (Τουλούζ) οι οποίοι έχουν από 85,5% ως 82,7% ευστοχίας.

Πίσω από τον Σιόβα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Μπρούνο Άλβες (Πάρμα) και Ντιόπ (Γουέστ Χαμ) οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστά από 80,5% έως 79,8%.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι η κυριαρχία του Σιόβα στην Primera Division, καθώς με αυτό το 82%των εναέριων κερδισμένων διεκδικήσεων ο Έλληνας στόπερ κατέχει την πρώτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πίσω από τον Σιόβα στην Ισπανία έρχεται δεύτερος ο Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης) με 78,8%, τρίτος ακολουθεί ο Πικέ (Μπαρτσελόνα) με 78,8% επίσης, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Κιάερ (Σεβίλλη) με 78,7% και Μπερνάρντο (Ζιρόνα) με 77,5%. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος μένει έκτος στις κερδισμένες εναέριες διεκδικήσεις με ποσοστό 77%.

Πηγή: gazzetta.gr