Πάτρα: Συναυλία με ύμνους & θρήνους με την Πανύμνητο & την Αρετή Κετιμέ

Θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 20.00, ενταγμένη στο πνεύμα των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας που πλησιάζουν, μία συναυλία με ύμνους & θρήνους στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

Ο τίτλος της συναυλίας με τίτλο «Δωσ’ μοι Λόγε», τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και θα λάβει μέρος η Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία “Πανύμνητος” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου καθώς και η εκλεκτή ερμηνεύτρια του έντεχνου – παραδοσιακού τραγουδιού Αρετή Κετιμέ, η οποία κατάγεται από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Ακόμα θα συμμετάσχουν ο ανδρικός Βυζαντινός χορός συλλόγου Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου» με υπεύθυνο τον Βασίλη Μπίκο καθώς και ορχήστρα εγχόρδων, μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Πατρών, το μουσικό σχήμα Ηδύφωνο και ο ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος ως αφηγητής.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Η «Πανύμνητος» δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008 και κρατά ήδη στα χέρια της το α’ βραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού χορωδιών της ΧΟΝ (Χορωδία Ορχήστρα Νέων) στην κατηγορία Θρησκευτικής Βυζαντινής Παραδοσιακής μουσικής, που είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2009 στον Άλιμο Αττικής.

Τα μέλη και οι Χορωδοί της “Πανύμνητου” είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και διαθέτουν αγάπη πάθος και ζήλο εκμάθησης της Βυζαντινής Παρασημαντικής, για να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία αυτής της ιδιαίτερα γοητευτικής μουσικής, αποδίδοντας όσο πιο πιστά τους ανυπέρβλητους σε ομορφιά και νοημάτων ύμνους της Εκκλησίας μας.

Η Πανύμνητος έχει λάβει μέρος και στα Πρωτοκλήτεια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ