Πάτρα: "Λουκέτο" λόγω πλημμυρών στα Πειραματικά Σχολεία Καστριτσίου - Φόβοι για απώλεια μαθημάτων και την προσεχή εβδομάδα - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Πέντε ημέρες συμπληρώνονται σήμερα, από την αναστολή λειτουργίας των Πειραματικών σχολείων (Δημοτικό - Νηπιαγωγείο) της Πάτρας, στην περιοχή του Καστριτσίου, εξατίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Πάτρα: Πλημμύρισε πάλι το Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο - Αίθουσες "λίμνες" - ΦΩΤΟ

Αίθουσες και διάδρομοι πλημμύρισαν ενώ "δύσκολη" είναι και η κατάσταση στους προαύλιους χώρους.

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στους γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών, καθώς άγνωστο είναι θα αρθεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, εκφράζονται φόβοι πως τα μαθήματα θα χαθούν και την προσεχή εβδομάδα και πως οι μαθητές θα προσέλθουν στις αίθουσες μετά την περιόδο των διακοπών του Πάσχα. 

Γεγονός πάντως είναι πως ο καιρός δεν βοήθησε ώστε οι εργάτες να κλείσουν την τρύπα που έχει ανοίξει στην στέγη με αποτέλεσμα το σχολείο να συνεχίζει να "μπάζει" νερά. Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 20 Μαρτίου του 2018.

Η κατάσταση που αντίκρισαν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο στο Καστρίτσι Πατρών, το πρωί της Δευτέρας, όταν προσήλθαν στο σχολικό συγκρότημα καταγράφεται στο βίντεο που εξασφάλισε το tempo24.news.

Πάτρα: Τέταρτη μέρα που δεν θα λειτουργήσει το Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο - Οι αίθουσες έγιναν λίμνες από την βροχή - Χρειάζεται επισκευή η στέγη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

5_1.jpg

Κλειστά παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα Πειραματικά σχολεία (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολόγος είναι ο βροχερός καιρός του Απριλίου! Τα νερά της βροχής πλημμύρισαν τις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι τους.

Βέβαια το πρόβλημα της στέγης του σχολείου δεν εμφανίστηκε τώρα,αλλά είναι γνωστό από παλαιότερα, σύμφωνα με έγγραφα του Διευθυντή του
σχολείου. Μόνο που στο χρονικό αυτό διάστημα, που υπάρχει το πρόβλημα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα επίλυσης του, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από πρόληψη, λοιπόν, στο απόλυτο μηδέν. Οι υπεύθυνοι προφανώς έκαναν άλλε ςεκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες. Προφανώς πίστευαν πως ο χειμώνας πέρασε και τέλειωσαν οι βροχοπτώσεις! Συνεπώς, δικαιολογείται η ανησυχία και η αγανάκτηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν σε πολιτισμένες χώρες. Εφόσον συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κοινωνίες που σέβονται την παιδεία,κάποιος υπεύθυνος τουλάχιστον θα είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Εδώ που βρίσκονται τα πράγματα αποτελεί άμεση αναγκαιότητανα γίνει σύσκεψη των αρμόδιων φορέων (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), κα ινα αποφασιστεί ο τρόπος της παραπέρα ασφαλούς και άμεσηςλειτουργίας του σχολείου.

Διαβάστε επίσης