Ηρακλής Ρούπας: Πρωτοβουλίες χρηματοδοτήσεων που χρειάζονται στήριξη

Στην εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ ήταν ομιλητής ο αχαιός πολιτικός και οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας, που σημείωσε σχετικά σε δηλώσεις του: 

Στηρίζοντας τον μικροεπαγγελματία, την οικογενειακή επιχείρηση και τον νέο που θέλει να ξεκινήσει με μια ιδέα. Σημαντική πρωτοβουλία του ΙΝΑΔΕ με συμμετοχή κόσμου κατά την παρουσίαση του προγράμματος μικροχρηματοδότησης μέχρι 12 500 ευρώ που θα βασίζεται στην αναζήτηση ενδιαφερομένων για χρηματοδότηση μέσω ενός δικτύου εθελοντών που θα συσταθεί. 


Είναι σημαντικό όμως, να αναδειχθεί το γεγονός – τώρα που διανύουμε περίοδο εκλογών – πως σε πολλές χώρες της ΕΕ την δημιουργία φορέων μικροχρηματοδοτήσεων αναλαμβάνουν οι Δήμοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Η πρόταση και το πρόγραμμα ίδρυσης τέτοιων φορέων υπάρχει. Αναμένω να ακούσω την θέση των υποψηφίων και νυν δημάρχων, καθώς κάθε προσέγγιση προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνον θα διαμορφώσει πεδίο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, αλλά επιπρόσθετα θα αναδείξει μία καινοτόμο λογική που μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ