Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε άμεσα από τον ενοχλητικό πονόδοντο

Ένας από τους πιο αφόρητους πόνους είναι αναμφίβολα ο πονόδοντος. Για κάποιους είναι πραγματικά ο χειρότερος εφιάλτης τους. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, όταν καλείτε τον οδοντίατρο να κλείσετε ραντεβού και δεν μπορεί να σας δει άμεσα. Για να μην σας καθηλώσει ο πόνος και για να καταφέρετε να συνεχίσετε την καθημερινότητα σας μέχρι να έρθει η στιγμή του ραντεβού, βρήκαμε για εσάς μερικούς τρόπους να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο με όσα πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Αλατόνερο

Μία δημοφιλής επιλογή είναι τα μπουκώματα με αλατόνερο. Σε ένα ποτήρι βραστό νερό θα διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Θα κάνετε μπουκώματα που θα κρατάνε για 30 δευτερόλεπτα και θα επαναλαμβάνετε όσο συχνότερα μπορείτε μέσα στη μέρα. Επιπλέον η αντισηπτική δράση που έχει το αλάτι θα απομακρύνει από την περιοχή μικρόβια που μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση.

Πάγος

Θα τοποθετήσετε λίγο πάγο σε ένα πλαστικό σακουλάκι και θα το ακουμπήσετε για ένα τέταρτο της ώρας στο δόντι που σας ενοχλεί. Το κρύο θα μουδιάσει τα νεύρα και θα κάνει τον πόνο να υποχωρήσει. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο εξωτερικά, βάζοντας πάγο πάνω στο μάγουλό σας.

Παυσίπονο

Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα κατάλληλα παυσίπονα είναι κάποιο με βάση την παρακεταμόλη που θα σας προσφέρει την αναλγητική αλλά και την αντιφλεγμονώδη δράση της χωρίς να χρειάζεται τη συνταγή γιατρού.

Μέντα

Την ίδια περίπου διαδικασία που αναφέραμε με το αλατόνερο, μπορείτε να κάνετε και με τη μέντα. Θα βράσετε αποξηραμένα φύλλα μέντας και έπειτα θα αφήσετε το νερό να κρυώσει. Με το νερό θα κάνετε μπουκώματα και θα επωφεληθείτε από την έντονη αναισθητική δράση της μέντας.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που θα «καθαρίσουν» την περιοχή και ίσως σας ανακουφίσουν προσωρινά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μασήσετε λίγο φρέσκο μαϊντανό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης