Ημικρανία, νέος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης!

Ηµικρανία, τι είναι;

Η ηµικρανία είναι µία από τις συχνότερες παθήσεις που µαστίζουν τον σύγχρονο κόσµο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κρατάει τα σκήπτρα της τρίτης πιο συχνής πάθησης παγκοσµίως, επηρεάζοντας 1 στους 7 ενήλικες. Τακτικά ακούµε συναδέλφους, άτοµα από τον κοινωνικό µας περίγυρο ή από την οικογένεια, να έρχονται αντιµέτωπα µε ισχυρούς και αφόρητους πονοκεφάλους, οι οποίοι… δυστυχώς δεν είναι πονοκέφαλοι. Η ηµικρανία αν και δεν κρύβει από πίσω µια σαφή και αναγνωρίσιµη αιτία, αποτελεί αναµφίβολα µια από τις πιο κοινές παθήσεις νευρολογικού χαρακτήρα. Αρκεί να σηµειωθεί πως το 10% των ενηλίκων, µε αποδεδειγµένα µεγαλύτερα ποσοστά στο γυναικείο φύλο, ταλαιπωρούνται από ηµικρανίες «ρουτίνας» χωρίς να το γνωρίζουν, καθώς λανθασµένα τις µεταφράζουν σε επίµονους πονοκεφάλους. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι καταλήγουν να ζουν µε αυτές, αφού δεν βρίσκουν έναν ισχυρό σύµµαχο εναντίον τους.

Είναι όµως ηµικρανία;

Την καίρια απάντηση, για να αποφανθεί κάποιος αν πάσχει από ηµικρανίες, θα τη βρει εξετάζοντας το γενεαλογικό του δέντρο. Η ηµικρανία σχεδόν πάντα πάει «πακέτο» µε κάποιον κοντινό συγγενή που επίσης ταλαιπωρείται από την ίδια κατάσταση. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ηµικρανίας, όπως επισηµαίνει η επιστήµη, είναι πως προκύπτει µέσα από κάποια γενετική προδιάθεση και εδώ έγκειται η µεγάλη της διαφορά µε τον πονοκέφαλο, ο οποίος µπορεί να οφείλεται σε µία δύσκολη µέρα ή σε ένα συνηθισµένο κρυολόγηµα που αργά ή γρήγορα θα κάνει τον κύκλο του. Συγκεκριµένα, µέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν γονίδια τα οποία κάτω από ορισµένες συνθήκες προκαλούν έντονη διέγερση και λειτουργία των νευρικών κυττάρων, δηµιουργώντας ανυπόφορες κεφαλαλγίες στους ασθενείς. Σκιαγραφώντας τον… εχθρό, τα συµπτώµατα της ηµικρανίας έχουν παλµικό χαρακτήρα και µπορεί να κρατήσουν από 3 ώρες έως και 3 ηµέρες, µετατοπίζοντας -κατά τη διάρκειά της- τον πόνο σε διαφορετικά σηµεία του κεφαλιού. Αρκετοί ασθενείς έχουν κάνει επίσης λόγο για µούδιασµα των άκρων, δυσκολία στην οµιλία, φωτοευαισθησία και τάση για εµετό. Αξίζει να σηµειωθεί πως στο 92% των ασθενών παρατηρείται µειωµένη λειτουργικότητα.

Ηµικρανία µε αύρα

Νευρολογικό σύµπτωµα που παρουσιάζεται πριν από την κρίση ηµικρανίας, επηρεάζοντας τις αισθήσεις. Οι ασθενείς µπορεί να βλέπουν λάµψεις, γραµµές ή κουκκίδες, ή να έχουν θολή όραση. Το φαινόµενο µπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως µία ώρα.

Ηµικρανία και αντιµετώπιση

Η µειωµένη λειτουργικότητα είναι και το πιο σοβαρό σύµπτωµα της ηµικρανίας γιατί είναι εκείνο που µειώνει και την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η λάθος κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι είναι πως επιµένουν να επενδύουν σε αναλγητικά και τριπτάνες, των οποίων η αλόγιστη χρήση έχει δυσάρεστες παρενέργειες και σε βάθος χρόνου καταλήγουν αναποτελεσµατικά, εντείνοντας συγχρόνως το πρόβληµα.

Επιλέγοντας ένα καινοτόµο συµπλήρωµα διατροφής, όπως το Lenimyr, πλούσιο σε ευεργετικά και φυτικά εκχυλίσµατα από µύρο, καφεΐνη και τζίντζερ, βάζουµε στο οπλοστάσιο της καθηµερινότητας έναν πανίσχυρο σύµµαχο! Ο συνδυασµός του Lenimyr µπορεί και καταπολεµά την τοπική ένταση ανακουφίζοντάς µας άµεσα όχι µόνο από τις κεφαλαλγίες αλλά και τους πόνους που «χτυπάνε» τον αυχένα. Είναι µε άλλα λόγια, το καταλληλότερο φυτικό σκεύασµα ενάντια στις ηµικρανίες.

Πιο συγκεκριµένα, οι τζιντζερόλες από την ρίζα του τζίντζερ, έρχονται σε επαφή µε τους υποδοχείς της σεροτονίνης, συστέλλοντας τα ενδοκρανιακά αγγεία. Παράλληλα, η καφεΐνη µπλοκάροντας την δράση της αδενοσίνης προκαλεί επίσης συστολή των αγγείων µειώνοντας έτσι την ένταση των πονοκεφάλων. Τέλος το µύρο, δρα στους οπιοειδείς υποδοχείς δέλτα συγκεντρώνοντας την ευεργετική δράση των οπιοειδών, χωρίς τα µειονεκτήµατα τους.

Κλείνοντας και επιστρέφοντας στη γενετική… ατυχία που αναφέραµε παραπάνω, µπορεί να είναι µία βασική αιτία που προκαλεί τις ηµικρανίες, υπάρχει όµως και µια µακρά λίστα από εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι την τροφοδοτούν. Σαφώς µέσα σε αυτούς είναι η στρεσογόνος ρουτίνα µας, η οποία ενισχύει ακόµη περισσότερο το άγχος και σε συνδυασµό µε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, κάνουν το κεφάλι µας να… διαµαρτύρεται.

Λάθος συνήθειες κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθιστική ζωή, απρόσεκτη διατροφή, κάπνισµα και κατανάλωση αλκοόλ, είναι µόνο µερικές από τις βλαβερές συνήθειες που πρέπει να λάβουµε σοβαρά υπόψιν και να τις αντικαταστήσουµε µε άλλες ωφέλιµες για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισµού µας. Ωστόσο, σηµαντικό είναι να αναφέρουµε πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και µόνο οι αλλαγές στην καθηµερινότητα δεν αρκούν. Η έµπειρη γνώµη ενός ειδικού είναι πάντα απαραίτητη όσον αφορά ζητήµατα που σχετίζονται µε την υγεία µας. Σε κάθε περίπτωση το Lenimyr είναι η πιο φυσική και δραστική λύση για να απαλλαγούµε µια για πάντα από τις ενοχλητικές ηµικρανίες! Αναζητήστε τώρα το φυτικό συµπλήρωµα διατροφής Lenimyr της Specchiasol στα φαρµακεία!

Διαβάστε επίσης