Πληρωμές πριν το Πάσχα για ΚΕΑ, Συντάξεις, Ανέργους, επιδόματα παιδιού - Δείτε τις ημερομηνίες

Νωρίτερα λόγω Πάσχα φαίνεται πως θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές που αφορούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Απριλίου, οι συντάξεις, το Δώρο Πάσχα στους ανέργους από τον ΟΑΕΔ αλλά και το επίδομα παιδιού.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας οι πληρωμές θα γίνουν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.  Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει το διήμερο 23 – 24 Απριλίου.

Συντάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε οι συντάξεις να καταβληθούν νωρίτερα δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα πέφτει 28 Απριλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Δώρο Πάσχα για ανέργους

Νωρίτερα θα προχωρήσει στην καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους και στην προπληρωμή των επιδομάτων, ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα λόγω των εορτών που Πάσχα 2019 ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Ειδικότερα εκείνη την ημέρα θα καταβληθούν το δώρο του Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Επίδομα Παιδιών

Σύμφωνα με email του ΟΠΕΚΑ προς τους δικαιούχους σχετικά με οφειλές θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών. Αναλυτικά το email αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νέα πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis και βασίζεται σε αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων. Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Κεντρική Υπηρεσία, σας πληροφορούμε ότι παρατηρήθηκε αστοχία στην πληρωμή και σε κάποιες περιπτώσεις παρακρατήθηκαν χρέη παλαιότερων ετών που είχαν παρακρατηθεί σε προηγούμενη πληρωμή. Όπως μας ενημέρωσαν, θα τακτοποιηθεί το θέμα από την ΗΔΙΚΑ και θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η πληρωμή θα γίνει πριν το Πάσχα.