Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να μην παχαίνετε

Είναι απλά και αποτελεσματικά

Είτε χάσατε πρόσφατα αρκετά κιλά και ανησυχείτε ότι θα τα πάρετε πίσω, είτε έχετε βγει εκτός διατροφικού προγράμματος τον τελευταίο καιρό και τρομάζετε στην ιδέα της ζυγαριάς, το να αποφύγετε την αύξηση του βάρους σας είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Εκτός από τα κλασικά (να πίνετε πολύ νερό, να μην τρώτε γλυκά σε καθημερινή βάση), έχετε κατά νου τα πέντε παρακάτω tips και δε θα ανησυχήσετε ξανά για το βάρος σας.

1. Καταναλώστε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες έχουν τη δυνατότητα να σας κρατάνε χορτάτη για ώρες. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον 8 γραμμάρια σε κάθε γεύμα σας και 3-4 γραμμάρια σε κάθε σνακ, έτσι ώστε να πετύχετε τον στόχο των 25-30 γραμμαρίων την ημέρα. Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και σπόρους και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να χορτάσετε.

2. Κινηθείτε. Υιοθετήστε τη συνήθεια να κινείστε καθημερινά, τουλάχιστον για μισή ώρα. Προσπαθήστε να περπατάτε πιο έντονα ή περισσότερα χιλιόμετρα 4-5 ημέρες την εβδομάδα και 2-3 ημέρες να κάνετε μια πιο ήπια προπόνηση, όπως χαλαρό περπάτημα ή stretching. Μην παραλείψετε να κάνετε μια προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη, αφού όταν αυξάνετε τη μυϊκή σας μάζα, καίτε περισσότερες θερμίδες. Αν δεν έχετε χρόνο για όλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και 15 λεπτά γυμναστικής την ημέρα, είναι επωφελή για τον οργανισμό.

3. Μία σαλάτα την ημέρα. Καταναλώστε μία μεγάλη σαλάτα σε ένα γεύμα σας, έτσι ώστε να χορτάσετε με φυτικές ίνες και όχι με περιττές θερμίδες. Συμπεριλάβετε στη σαλάτα μια ποικιλία φρέσκων λαχανικών μαζί με μία πηγή πρωτεΐνης με λίγα λιπαρά, όπως τα φασόλια. Για να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό, μπορείτε να προσθέσετε τρόφιμα ολικής άλεσης, για παράδειγμα, μια φέτα μαύρο ψωμί, και αβοκάντο για να προσλάβετε και «καλά» λιπαρά.

4. Προσοχή στις λιγούρες. Οι λιγούρες μόνο χειρότερες μπορούν να γίνουν με τον καιρό, επομένως κρατήστε τις υπό έλεγχο ενδίδοντας σε αυτές. Καταναλώνοντας μερικές φορές την αγαπημένη σας λιχουδιά, βοηθάτε τον εαυτό σας να βρει ισορροπίες και έτσι θα είστε σε θέση να μείνετε πιστή στο υγιεινό διατροφικό σας πρόγραμμα. Το κλειδί είναι να τρώτε μια μικρή μπουκιά και να περιορίζεστε σε αυτή. Μην αφήνετε μια μικρή μπουκιά να εξελιχθεί σε μία εβδομάδα που τρώτε ό,τι θέλετε.

5. Κοιμηθείτε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να τρώνε εκατοντάδες θερμίδες περισσότερες, όχι μόνο επειδή μένουν περισσότερες ώρες ξύπνιοι, αλλά και επειδή ο ύπνος επηρεάζει τις ορμόνες της πείνας. Η κούραση αυξάνει τις πιθανότητες να ενδώσετε σε κάτι γλυκό. Προσπαθήστε να πέφτετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ (ακόμη και τα Σαββατοκύριακα) και να κοιμάστε για 7-9 ώρες. Επιπλέον, η έξτρα ενέργεια θα σας επιτρέψει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στις προπονήσεις.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης