Επιστολή Κουτρουμάνη σε Γαβρόγλου: Να μην καταργηθεί η Σχολή Λογιστικής

με αφορμή τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Τη αντίθεση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην κατάργηση της Σχολής Λογιστικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καταθέτει ο πρόεδρός του Γιώργος Κουτρουμάνης, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του προωθούμενου νομοσχεδίου που είδε το φως της δημοσιότητας.    

Παράλληλα, θέτει το αίτημα του για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Λογιστικής, με το ορθολογικό επιχείρημα ότι στην περιοχή μας κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται οικογενειακές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται λογιστές.

«Πάνω από το 90% των οικονομολόγων στην Δυτική Ελλάδα, απασχολείται στην παροχή των λογιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πέραν τούτου είναι αδιανόητο σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια που είναι εγκατεστημένο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα, να καταργείται η Σχολή Λογιστικής, ενώ στα Πανεπιστήμια όλων των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας μας λειτουργούν αντίστοιχες σχολές.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης στην επιστολή του, τονίζοντας και τα εξής: «Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό από την κατάργηση της Λογιστικής Σχολής που επιχειρείται με το νομοσχέδιο σας. Το κενό δε αυτό, πολύ φοβούμαστε ότι θα το καλύψουν ιδιωτικά κολέγια, οι απόφοιτοι των οποίων χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, με κάποιες προϋποθέσεις, σήμερα αποκτούν πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης, με δυσβάστακτο κόστος για τις οικογένειες των σπουδαστών».

«Ως εκ τούτου, για τους λόγους που ανωτέρω σας εκθέσαμε, θεωρούμε αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών» καταλήγει ο κ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας για έναν καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο.  

 

Διαβάστε επίσης