Λαφαζάνης: Ισχυρή ΛΑ.Ε στην Ευρωβουλή και τη Βουλή

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή περιόδευσε ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος ο κ. Λαφαζάνης με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Διονύση Φλαμιάτο, και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε που τον συνόδευαν, «συνάντησαν, όπου πήγαν, θερμή υποδοχή, ενώ οι θέσεις της ΛΑ.Ε έβρισκαν παντού θετική ανταπόκριση και πολλοί πολίτες εξέφρασαν αυθόρμητα την απόφασή τους να στηρίξουν την πολιτική προσπάθεια της ΛΑ.Ε».

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «εξαπατούν και εμπαίζουν τον λαό, χλευάζουν τα βάσανά του και υποθηκεύουν το μέλλον του και το μέλλον του τόπου όσοι εμφανίζουν ως το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών την πλαστή επιλογή ανάμεσα στον μεταλλαγμένο και "υπόδουλο" ΣΥΡΙΖΑ και την αμετανόητη για τα εγκλήματά της ΝΔ. Μόνο με μια ισχυρή εκλογικά και πολιτικά Λαϊκή Ενότητα μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και ανατρεπτική με επίκαιρους όρους αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή και στην ελληνική Βουλή απέναντι στον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και το ξεπούλημα της χώρας, αντιπολίτευση με δυναμική μιας νέας λαϊκής διακυβέρνησης του τόπου μας».

Ο γραμματέας του κόμματος πρόσθεσε «ΛΑ.Ε ισχυρή στην Ευρωβουλή σημαίνει πολιτική βόμβα στη νεοαποικιοκρατία Βερολίνου και Βρυξελλών και ΛΑ.Ε ισχυρή στη Βουλή σημαίνει εφιάλτες για τον ΣΥΡΙΖΑ και κακός δαίμονας για τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και την επιδίωξή της για αυτοδυναμία. Ισχυρή ΛΑ.Ε στην Ευρωβουλή και τη Βουλή σημαίνει πρώτα απ' όλα αφετηρία για μια δυναμική ανατροπής, που θα ανοίξει για την Ελλάδα έναν καινούργιο δρόμο εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού, έναν δρόμο εθνικής κυριαρχίας σε ρήξη με τα δεσμά της εθνικής υποτέλειας, επίσης, έναν δρόμο δημοκρατίας, ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε.

«Η Θράκη είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκαταλελειμμένης περιφέρειας στην Ελλάδα και το πιο χαρακτηριστικό πειραματόζωο οικονομικής και κοινωνικής περιθωριοποίησης στην Ευρώπη. Στη Θράκη η πρωτογενής παραγωγή διαλύεται, η μεταποίηση παρακμάζει, οι επαγγελματίες και οι έμποροι στενάζουν και φυτοζωούν, η ανεργία μαζί με τη μετανάστευση καλπάζουν, ενώ εδώ οι κανόνες και οι συνταγές της ευρωζώνης και της ΕΕ επιβεβαιώνουν τη χρεοκοπία τους και δείχνουν πως οδηγούν μια φτωχή περιφέρεια να γίνεται όλο και πιο φτωχή και περιθωριοποιημένη», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο αναστήλωσης και αναζωογόνησης της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας, δραστηριότητες που μπορούν ν' αποκτήσουν ευρύτατο πεδίο ανάπτυξης στη Θράκη», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επεσήμανε παράλληλα πως «η πρωτογενής παραγωγή χρειάζεται άμεσα φτηνή ενέργεια και φτηνό, χωρίς δυσβάστακτους φόρους, πετρέλαιο. Χρειάζεται ακόμα μείωση τιμών στα αγροτικά εφόδια. Ταυτόχρονα, η διάθεση των προϊόντων και η τόνωση της εγχώριας αγοράς χρειάζονται μονοψήφιους, το πολύ, ανώτερους συντελεστές ΦΠΑ με αποτελεσματική αυστηροποίηση των ποινών για τη μη απόδοσή του, πράγμα που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, χωρίς μείωση των δημόσιων εσόδων, αφού έτσι θα μειωθεί δραστικότατα η μη απόδοση του αντιλαϊκού αυτού έμμεσου φόρου».

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που μετακομίζουν ή αλλάζουν έδρα σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, «μόνο και μόνο γιατί το καθεστώς ευρωζώνης και ΕΕ επιτρέπει στο όνομα των "ανοικτών αγορών" το φορολογικό και εργασιακό "ντάμπινγκ", πράγμα που ζημιώνει την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες, σε έναν αδιέξοδο δρόμο με κέρδη χωρίς φόρους και εργασία σε συνθήκες γαλέρας». «Σήμερα όσο ποτέ οι ρήξεις με την ευρωζώνη και την ΕΕ και οι εναλλακτικές εγχώριες πολιτικές γίνονται όρος για να ανασάνει η Θράκη, να ανασάνει η Ελλάδα και να ανοίξουν δρόμοι ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ο Παν. Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι «απευθύνουμε από την ακριτική Ροδόπη και τον ακριτικό Έβρο προσκλητήριο συμπόρευσης, συμπαράταξης και ενιαίου πολιτικού και εκλογικού μετώπου, πέρα από διαφορές, προς όλες τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις δημοκρατικές, πατριωτικές αντιμνημονιακές και αντισυστημικές δυνάμεις».

«Οι δυνάμεις που διατείνονται ότι είναι αντισυστημικές και επιμένουν να γυρίζουν, είτε ευθέως είτε εμμέσως, την πλάτη στην ανάγκη μιας συμπαράταξης όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, μόνο ως "Δούρειοι Ίπποι" της ανατρεπτικής προσπάθειας μπορούν να χαρακτηριστούν, προσφέροντας έδαφος και ανακούφιση στο σύστημα και στα πλαστά του διλήμματα με παρακμιακά αποκαΐδια και "ορφανά" της Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε επίσης