Έτσι ενισχύουμε την ενέργειά μας χωρίς καφεΐνη

Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε τις κουρτίνες ή τα στόρια

Μπορεί να λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του καφέ, αλλά δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε πάνω του όταν θέλουμε να έχουμε μπόλικη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Υπάρχουν πολύ πιο υγιεινοί τρόποι να παραμείνουμε ξύπνιοι και ταυτόχρονα να κάνουμε καλό στον οργανισμό μας.

Αντισταθείτε στο κινητό σας. Ένα παζλ ή παιχνίδι μας δίνει την αίσθηση της σύντομης χαράς, αλλά δεν ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι όταν περνάμε περισσότερο χρόνο στο Ίντερνετ ή τις ηλεκτρονικές συσκευές, χάνουμε την ικανότητα της επιλεκτικής προσοχής, που είναι η ικανότητα του να αποκλείουμε ασήμαντες πληροφορίες όταν καταπιανόμαστε με κάτι σημαντικό.

Αφήστε τον ήλιο να μπει σε όλο το σπίτι. Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε τις κουρτίνες ή τα στόρια. Η έκθεση σε φυσικό φως είναι μία αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που πάσχουν από εποχική κατάθλιψη. Ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι και βοηθά εκείνους που ταξιδεύουν συχνά και παθαίνουν jet lag.

Μυρίστε λίγο δενδρολίβανο. Βιοχημικοί από Βρετανικό Πανεπιστήμιο μας ενημερώνουν ότι το έλαιο αυτού του βοτάνου ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου.

Φάτε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας έχει άμεση επίδραση στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών ενώ διατηρεί σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα όλη την ημέρα.

Γελάστε. Το αληθινό γέλιο ελαττώνει ορμόνες, όπως η κορτιζόλη και η επινεφρίνη και παράγει τα ίδια σωματικά οφέλη με αυτά που προκαλεί η ελαφριά άσκηση.

Μία βόλτα. Η αύξηση της κίνησης, οδηγεί και σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και καλής διάθεσης.

Δοκιμάστε μίνι διαλογισμό. Το κλειδί στο να ανεβάσετε την ενέργεια και τους ρυθμούς σας, είναι… να επιβραδύνετε. Οι ασκήσεις πνευματικότητας μπορούν να μειώσουν το άγχος, το μεγαλύτερο εχθρό της ενέργειάς μας.

Μην τρώτε βαριά γεύματα. Τα μικρά γεύματα και σνακ ικανοποιούν την πείνα μας και δεν μας προκαλούν υπνηλία. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μοιράζουμε την πρόσληψη τροφής μέσα στη μέρα βελτιώνουμε τη διάθεσή μας.

Κάντε ένα ευχάριστο διάλειμμα. Αν είστε πολλές ώρες στον υπολογιστή και έχετε χάσει τη συγκέντρωσή σας, κάντε ένα μίνι διάλειμμα: πάρτε τρεις βαθιές ανάσες, τινάξτε τα χέρια, και περάστε το κεφάλι με τα δάχτυλά σας χτυπώντας το ελαφρά.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης