Καταγγελία: Στα 300 μέτρα από την Ψέριμο βρέθηκαν Τούρκοι ψαράδες - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ

Μια «ανάσα» από την Ψέριμο βρέθηκαν Τούρκοι ψαράδες, συνεχίζοντας την προκλητική συμπεριφορά τους στο Αιγαίο. Όπως θα δείτε σε βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα newpost, κατάφεραν να φτάσουν μόλις 300 μέτρα από τις ακτές του ελληνικού νησιού.

Οι Έλληνες αλιείς τους ζήτησαν να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα όμως εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν. Μάλιστα οι Καλύμνιοι ψαράδες καταγγέλλουν ότι το λιμενικό δεν πλησίασε το σημείο παρά τις εκκλήσεις τους.

Το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της 24ης Μαρτίου. Δυο Τούρκικες μηχανότρατες εντοπίστηκαν από Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν μόλις ένα μίλι μέτρα από τις ακτές τις Ψερίμου με ρότα προς την Αμμόγλωσα της Κω.

Οι Έλληνες ψαράδες κινήθηκαν προς το μέρος τους και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, με τους Τούρκους ψαράδες να τους παρακολουθούν ατάραχοι και να τους φωτογραφίζουν προκλητικά. « Ρε παιδιά τι κάνετε εδώ, τι κάνετε εδώ, εδώ είναι Ελλάδα, πηγαίντε μέσα να δουλέψετε, εδώ δεν είναι Τουρκία», τους είπε ο κ. Σαρούκος που πλάγιασε με το δικό του σκάφος τα ψαράδικα των Τούρκων.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης