Πάτρα: Πορεία αντιεξουσιαστών κατά του ΝΑΤΟ - ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο κέντρο της Πάτρας. Αφορμή της κινητοποίησης η συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και 67 από τη συμμετοχή της Ελλάδας.

anarxikoi.jpganarxikoi_2.jpg

anarxikoi1.jpg

Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, επί της οδού Κορίνθου. 

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 13 Απριλίου, με πορεία ενάντια στις βάεις του ΝΑΤΟ, με συγκέντρωση στον Άραξο Αχαΐας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Φέτος κλείνουν τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, αλλά και 67 από την παρουσία του Ελληνικού κράτους μέσα στους σχεδιασμούς του. Δικτατορίες, ταχείες επεμβάσεις, βομβαρδισμοί, πόλεμοι και νέοι πόλεμοι στο όνομα της δημοκρατίας και του πολιτισμού είναι αρκετά. Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις πληθαίνουν, οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στον κόσμο αλλά και ειδικότερα στην περιοχή φέρνοντας μια “ειρήνη” βουτηγμένη στην όλο και πιο εντατική εκμετάλλευση και προμηνύοντας πολεμικά επεισόδια που θα φέρουν μόνο περισσότερη βαρβαρότητα και θάνατο για την τάξη μας.

Τη στιγμή που ετοιμάζεται η μεταφορά νέων υπερόπλων και υποδομών του οργανισμού σε κάθε άκρη του ελλαδικού χώρου, τη στιγμή που το σύνολο των Βαλκανίων μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, τη στιγμή που το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ του αμερικάνικου στόλου, τη στιγμή που οι εθνικισμοί στην περιοχή προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις, τη στιγμή που ο κίνδυνος νέων εντάσεων και πολέμων γίνεται όλο και πιο υπαρκτός, ντόπιοι και ξένοι προλετάριοι, έχουμε κάθε λόγο να αντισταθούμε και να μπλοκάρουμε τις επιδιώξεις των εκμεταλλευτών μας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ