Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η Κρήτη - Πλημμύρισαν δρόμοι και γεφύρια

Επί ποδός οι Αρχές

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια, συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν έως τα ξημερώματα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμάνια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται».

Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Κατολισθήσεις και δρόμοι «ποτάμια»

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή καταγράφονται προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο της δημοτικής οδού από Κερατόκαμπο προς 'Αρβη, της δημοτικής οδού από 'Αρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα, της γέφυρας στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο και από τα Τέρτσα προς Μύρτος.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου - Βουτών, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός λόγω καθιζήσεων.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Μακεδονία τη Θράκη και την Ήπειρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7 και 14 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων, στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες το βράδυ.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή 7 Απριλίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Διαβάστε επίσης