Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης… διηγημάτων

Τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης... διηγημάτων πρόκειται να τοποθετηθούν αυτήν την εβδομάδα στην Κάναρι Γουάρφ του Λονδίνου, δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις των βιβλίων να διαβάζουν εκατοντάδες μικρές ιστορίες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι χρήστες θα μπορούν να τυπώσουν σε οικολογικό χαρτί, δίχως κόστος, «μονόλεπτα», «τρίλεπτα» ή «πεντάλεπτα» διηγήματα – ανάλογα με τον χρόνο που επιθυμούν να διαβάσουν.

Τα μηχανήματα διαθέτουν από αστυνομικές ιστορίες μέχρι αισθηματικά διηγήματα ή παιδικά παραμύθια, περιλαμβάνοντας έργα γνωστών συγγραφέων, όπως της Βιρτζίνια Γουλφ, του Λιούις Κάρολ και του Τσαρλς Ντίκενς.

Ο όμιλος Canary Wharf Group εξήγησε ότι αποφάσισε να τοποθετήσει αυτά τα εκτυπωτικά μηχανήματα μετά από δημοσκόπηση στην οποία το 36% των ενηλίκων Βρετανών δήλωσε ότι την περασμένη χρονιά παράτησε στη μέση τουλάχιστον ένα από τα βιβλία που διάβαζε.

Όπως περιέγραψε ο συγγραφέας Άντονι Χόροβιτς, ο «Κύριος Ρόμπινσον» του οποίου περιλαμβάνεται στα διηγήματα που είναι διαθέσιμα,  «ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργείς έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε λίγες σελίδες».

Με πληροφορίες από Reuters