Ισχυρό ψηφοδέλτιο για τον Κ. Σπηλιόπουλο στην Ηλεία

Παρουσίασε υποψηφίους του στο νομό

Τον κορμό των υποψηφίων του στην Ηλεία, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης, σε ειδική εκδήλωση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος.

«Άνδρες και γυναίκες, νέοι και έμπειροι, που ήδη αγωνίζονται μαζί μας για την αλλαγή σελίδας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θέτουν υποψηφιότητα. Με όραμα, θέληση και σχέδιο προχωράμε ΜΑΖΙ για την επανεκκίνηση της Περιφέρειάς μας, οι πολίτες της οποίας αρνούνται να τη βλέπουν να τελματώνει σε όλους τους τομείς», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κ. Σπηλιόπουλος και συνέχισε:

«Βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού. Αυτή είναι η αλήθεια. Μερικοί ίσως πουν ότι όλη η χώρα υποχώρησε στα χρόνια της κρίσης, που είναι επίσης αλήθεια. Με μια διαφορά. Άλλες περιφέρειες, μέσα στα χρόνια της κρίσης, βελτίωσαν έστω και οριακά τη θέση τους. Στο ίδιο διάστημα η δική μας θέση χειροτέρεψε.

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή και ο Απόστολος Κατσιφάρας προσωπικά αναζήτησαν σωσίβιο εκλογικής σωτηρίας στη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεργασία με βαριά ανταλλάγματα σε βάρος των συμφερόντων της περιφέρειας. Σε μια ολόκληρη σειρά από υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για την περιφέρεια, είτε συνέργησαν, είτε σιώπησαν.

Επιπροσθέτως, ο κ. Φαρμάκης όπως και ο κ. Κατσιφάρας έχουν ένα κοινό στοιχείο. Εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στα κόμματα που τους στηρίζουν. Είναι καθαρά κομματικές υποψηφιότητες και αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στην περιφέρεια ως εξυπηρέτηση των κομμάτων που τους στηρίζουν. Την κομματοκρατία στην περιφέρεια την πληρώσαμε ακριβά. Είδαμε που μας οδήγησε. Στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην υπανάπτυξη.

Ήλθε πια ο καιρός για κάνουμε τη ρήξη με το σύστημα που θέλει την περιφέρεια υποταγμένη στα κόμματα και στο πελατειακό σύστημα».

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

 

ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς - Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

Η Ζωή Αναστασοπούλου γεννήθηκε το 1976 στα Λεχαινά, όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως δικηγόρος.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής.

Έως την έναρξη της άσκησής της, παρείχε νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πρόγραμμα που εκπονούσε το Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥΥ) Ν.Α Ηλείας και απευθυνόταν σε ομάδες που βίωναν κοινωνικό αποκλεισμό: Βορειοηπειρώτες, Μετανάστες, Μονογονεϊκές οικογένειες, Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι.

Τον Νοέμβριο του 2003 ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή ως δικηγόρος με έδρα τα Λεχαινά, όπου διατηρεί δικηγορικό γραφείο μέχρι και σήμερα.

Φέτος, 20 χρόνια περίπου μετά το πέρας των σπουδών της, βρέθηκε ξανά στην Κομοτηνή ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας».

Η κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική δράση της είναι εκτεταμένη στην Ηλεία και όχι μόνο.

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΝΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα με καταγωγή από την Ήλιδα. Φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος "Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, διοργάνωση και διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων" της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάζεται ως αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με έδρα την Αρχαία Ολυμπία. Είναι παντρεμένος με την Ανφίσα Κασιάνοβα από το Μίνσκ της Λευκορωσίας και έχει μια κόρη δυο χρονών, την Ήλιδα - Σοφία.

Έχοντας έρθει στην ζωή την ημέρα της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι διεκδικήσεις υπέρ της κοινωνίας και οι αγώνες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του.

 

 

ΚΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ο Πέτρος Κλάδης γεννήθηκε το 1983 στη Γαστούνη Ηλείας, όπου και ζει μόνιμα, στη συνοικία της Καθολικής.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε πρακτική, επιστημονική, ερευνητική ενασχόληση στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) –Ανδρέας Παπανδρέου (Αθήνα) την περίοδο 2006 -2007. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση, στην αγορά της Γαστούνης (κατάστημα ζωοτρόφων και συναφή προϊόντων) που μετρά πάνω από 50 έτη ζωής.

Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμου Πηνειού. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και εκλεγμένος Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Δήμου Πηνειού.

 

ΜΟΥΣΤΑΦΕΡΗ ΦΙΛΙΩ-ΘΕΟΔΩΡΑ

Η Φιλιώ-Θεοδώρα Μουσταφέρη γεννήθηκε στον Πύργο. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, με μετεκπαίδευση στα σύγχρονα συστήματα Φυτικής Παραγωγής και Φυτοπροστασίας, στον Σχεδιασμό και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποίηση στο Brand και marketing.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας. Έχει εργαστεί ως γεωπόνος σε φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, ως επικουρικό εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναλύτρια στο Σταθμό Ελέγχου Σπόρων Αθηνών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι ενεργό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, με καταγωγή από τη Βάρδα Ηλείας όπου και ζει. Είναι πατέρας δύο παιδιών. Έχει πτυχίο ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών του ΟΑΕΔ.

Με σημαντική συνδικαλιστική δραστηριότητα στον επαγγελματικό του κλάδο.

Είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

 

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου είναι Χειρουργός, Γενικής Χειρουργικής. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Συντονιστής - Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Πρόεδρος ΚΕΦΙΑΠ – ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Νομού Ηλείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ιταλικής Χειρουργικής εταιρείας SIC, της Ιταλικής Χειρουργικής Εταιρείας Νοσοκομειακών Χειρουργών (ΑCOI), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κήλης (European Hearnia Sociaty) και της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής.

Επιπροσθέτως, είναι επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής του Νομού Ηλείας.

 

ΣΑΛΠΕΑ ΕΚΑΒΗ

Η Εκάβη Σαλπέα γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στον Πύργο Ηλείας.

Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, με μεταπτυχιακό στην «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ», ενώ και κατέχει και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει πλουσιότατη επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία. Εργάζεται στη Συμβουλευτική Εταιρεία ΠΛΕΙΑΣ Ε.Π.Ε, στη Δημιουργία και Οικονομική διαχείριση της. Έχει εργαστεί επίσης το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών.

Η εθελοντική δραστηριότητά της σε συλλόγους και φορείς της περιοχής, όπως και η αθλητική, είναι ευρύτατη.

Είναι εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας και εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πύργου.

 

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Αγγελική-Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου κατάγεται από το Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και διαμένει. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών με ειδίκευση στην ελληνική φιλολογία.

Δίδαξε στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Βαρβακείου Σχολής στο Ψυχικό Αττικής και σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Ιστορίας και Λογοτεχνίας, Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικής για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον, τον αθλητισμό και την υποστήριξη μειονεκτούντων κοινωνικά ομάδων.

 

ΣΤΡΟΦΥΛΛΑ ΑΘΗΝΑ

Η Αθηνά Στροφύλλα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια.

Μεγάλωσε και κατοικεί στην Τοπική Κοινότητα Καράτουλα, της Δ.Ε. Ωλένης, του Δήμου Πύργου. Εργάζεται ως Βοηθός Φαρμακείου.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτριο Παναγόπουλο, Δασοφύλακα και μητέρα δύο κοριτσιών.

Έχει ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από δράσεις τοπικών ΠολιτιστικώνΣυλλόγων και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα πολιτισμού και λαϊκής παράδοσης του τόπου.

 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1976 στον Πύργο και διαμένει στο Σιμόπουλο Ήλιδας. Είναι αγρότης και ιδιοκτήτης καταστήματος ζωοτροφών. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Έχει πλούσια κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα στο νομό Ηλείας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης