Δ. Κουτσούμπας στη Φιλοσοφική Αθηνών: “Δυνατό ναι στο ΚΚΕ, γιατί η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων”

03/04/2019 | 17:50

«Η νεολαία έχει τη δική της δύναμη, τη δική της φωνή και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Aula», της Φιλοσοφικής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τοπική Οργάνωση Πανεπιστημίων Ερευνητικών Κέντρων Αττικής και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αττικής. Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε «ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, γιατί η μόρφωση είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι νέοι και όλες οι νέες χωρίς περιορισμούς». Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ «… έχει συνέπεια λόγων και έργων και αυτή τη συνέπεια την ανανεώνει καθημερινά».

Κατέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια «…με τη στάση του, το ΚΚΕ συγκρούστηκε με το κύμα της απάτης των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι και οι νέες έχετε την ευκαιρία να τιμωρήσετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε επάγγελμα την κοροϊδία».

Προσέθεσε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας συμφωνούν στα σημαντικά ζητήματα: «Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τα δικαιώματα της νεολαίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει, η Νέα Δημοκρατία ράβει για να ενταθεί η πόλωση. Συμφωνούν ότι πρέπει να φορτώνεται ο λαός μας με νέα βάρη, να απαλλάσσονται από τα βάρη οι λίγοι και ενώ ο ένας πλασάρεται ως λιγότερο κακός από τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στηλίτευσε και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «… υιοθετεί το ανιστόρητο αφήγημα των δύο άκρων. Η ΕΕ θέλει να σβήσει από τη μνήμη των λαών την κόκκινη σημαία που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ».

ΑΠΕ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο