Γιατί κύριε δήμαρχε όλα αυτά;

Του Αντώνη Κουνάβη, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό ‘’ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ’’ του Νίκου Νικολόπουλου

Ο Κώστας Πελετίδης είναι δήμαρχος Πατρέων κι αυτό σημαίνει ότι είναι δήμαρχος όλων ανεξαιρέτως των Πατρινών. Δυστυχώς, όμως, ο ίδιος δεν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο, όπως απέδειξε περίτρανα και χθες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα 1η Απριλίου θα δικαζόταν με τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστο Κορδά για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου,  ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ταχθήκαμε απερίφραστα στο πλευρό του.

Η εν λόγω συμπαράσταση μας στην «κόκκινη» δημοτική αρχή με την οποία διαφωνούμε κάθετα σε πολλά και είμαστε ιδεολογικά απέναντι της, εκφράστηκε εμπράκτως και εκπορεύτηκε από την αταλάντευτη αρχή μας ότι σε μείζονα θέματα που αφορούν το συμφέρον της πόλης οφείλουμε να είμαστε στην ίδια πλευρά.

Έτσι υπερβήκαμε με  άνεση τις διαχωριστικές γραμμές, γιατί για εμάς η Πάτρα είναι υπεράνω όλων. Όμως, δεν έπραξε το ίδιο και η προσκείμενη στον Περισσό δημοτική αρχή που εκμεταλλεύθηκε τη δίωξη εναντίον του δημάρχου για να προβεί σε ένα «σόου», που έγινε και εις βάρος των δημοτών.

Χθες οι δημοτικές υπηρεσίες, εντελώς αδικαιολόγητα, δεν λειτούργησαν, ενώ μέλη της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο των Δικαστηρίων για να υπερασπιστούν τον Δημάρχο Πατρέων προπηλακίστηκαν από «συντρόφισσα του ΚΚΕ», και όχι μόνο.

Παρά τη σταλινικού και φασιστικού τύπου επίθεση που δεχθήκαμε δεν το μετανιώσαμε που βρεθήκαμε στο πλευρό του δημάρχου και θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για εμάς η σχέση δημάρχου και δημοτών είναι αμφίδρομη και (πρέπει να) βασίζεται σε ένα απαραβίαστο θεσμικό πλαίσιο.

Όμως, τον τόνο του αμοιβαίου σεβασμού δίνει πρωτίστως η κεφαλή, εν προκειμένω ο δήμαρχος που είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί υπεράνω των ιδεολογικών καταβολών του, τουλάχιστον στα ζητήματα που αφορούν το συμφέρον και τη δημόσια εικόνα της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Πάτρα και το καλό της είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα! Αυτή είναι η θεμελιώδης και απαράβατη αρχή μας και την εκφράζουμε δημόσια και σθεναρά.

Αλλά δυστυχώς για την πόλη, ο «κόκκινος» δήμαρχος της περί άλλα τυρβάζει. Από την αποκαθήλωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το μπαλκόνι του δημαρχείου έως την κήρυξη πρόσφατα ως «ανεπιθύμητου» στην πόλη του Αμερικανού πρέσβη και τη μη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας (!) στον Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας, συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται κυρίως ως ένα πιστό στέλεχος του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Ατυχώς για τον ίδιο, δεν κατάλαβε ή δεν θέλησε να καταλάβει ότι η πλειονότητα των Πατρινών που τον ψήφισαν ως δήμαρχο και ουδέποτε έχουν ψηφίσει το ΚΚΕ δεν θα επιθυμούσαν να το δουν να «καταλαμβάνει» το δημαρχείο, όπως κι έγινε.

Και είναι ένας από τους λόγους που στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οι Πατρινοί θα διορθώσουν το λάθος τους, δίνοντας με την ψήφο τους τη δύναμη στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» να ανοικοδομήσει την αγαπημένη μας πόλη και να την κάνει αυτή που θέλουμε, που μπορεί και πρέπει να είναι!   

Διαβάστε επίσης