Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Στροφυλιά - Μετέχουν δυο καναντέρ και 90 πυροσβέστες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

μεγαλη η οικολογική καταστροφή στο προστατευόμενο οικοσύστημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που απο το μεσημέρι της Τρίτης καίει στο δάσος της Στροφυλιάς στο Κουνουπέλι Ηλείας.

Μεγάλη φωτιά στο Δάσος της Στροφυλιάς -Ολονύκτια μάχη- Συνεχείς αναζωπυρώσεις- "Στάχτη" πάνω από 2.000 στρέμματα- Επί τόπου από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ- ΝΕΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυο καναντέρ, 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στην περιοχή υπάρχει άπνοια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από 2000 στρέμματα παρθένο δάσος έχουν γίνει στάχτη.

Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας η "μάχη" με το πύρινο μέτωπο ήταν δύσκολη, καθώς λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

fvto_3.jpg

fvto_6.jpg

56330928_371586453685764_792403006342561792_n.jpg

fvto2.jpg

5_1.jpg

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης,  βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο τηςΠυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά τηνεκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.

 

Διαβάστε επίσης