Πάτρα: Εκτός νέου νόμου Κατσέλη τουλάχιστον 10.000 δανειολήπτες- Συνεχίζεται η αγωνία

Το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να βιώσουν μέχρι να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους  ή μη  στο νέο «νόμο Κατσέλη» , χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πάτρα και την Αχαΐα γενικότερα , οι οποίοι έχουν «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια .

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται να έχει «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο, αγγίζει τις 22.000 , με μόλις τον  1 στους 3 εξ’ αυτών να έχει μέχρι πριν δύο χρόνια συμπληρώσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και επιμελητηριακών κύκλων, ο αριθμός των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων για την Πάτρα και την Αχαΐα ανέρχεται κατά προσέγγιση στις 3.500. Από τα πρώτα στοιχεία και με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ότι αφορά στη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία από τους 22.000 «κόκκινους» οφειλέτες στεγαστικών δανείων στην περιοχή , το 30 με 40% δηλαδή περίπου 8.500 θα μείνουν εκτός προστασίας.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στα λεγόμενα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια στην Αχαΐας, από τα 3.500 «αναγνωρισμένα» ως οφειλές –σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις- εκτός ρύθμισης και αντιμέτωποι με το φάντασμα των κατασχέσεων θα βρεθούν 1400 δανειολήπτες.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο