Πάτρα: Ο Γιώργος Καρβουνιάρης με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με την "Πρωτεύουσα ξανά"

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε την πόλη μας «Πρωτεύουσα ξανά». Μέσα στην καταιγίδα των μνημονιακών χρόνων η αγαπημένη μας πόλη έχασε κάθε ανάχωμα προστασίας και «πλημμύρισε» στη μιζέρια, την ανέχεια και την απόγνωση.

Βρέθηκε στο χειρότερο δυνατό σημείο που θα μπορούσε να βρεθεί, σε χειρότερο σημείο από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν τις ζημιές αλλά και να προλάβουν το τραίνο της ανάπτυξης.

Πόλεις χωρίς τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, με βουνό, θάλασσα, εγγύτητα στην εθνική πρωτεύουσα, πύλη προς την Ιταλία, κοντά σε καλοκαιρινούς και χειμερινούς προορισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και ένα αξιοθαύμαστο Μουσείο που δυστυχώς «αραχνιάζει», με το διεθνώς αναγνωρισμένο καρναβάλι, με πόλο έλξης για θρησκευτικό τουρισμό τον εμβληματικό Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου, με ένα Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία και τόσα άλλα.

Δυστυχώς η πόλη παρέμεινε στη λογική της μίζερης διαχείρισης και της αναζήτησης «ελεημοσύνης» από το κεντρικό κράτος.

Ερχόμαστε όχι για να διεκδικήσουμε αλλά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ενός καλύτερου, πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Στοιχισμένοι πίσω από έναν επικεφαλής που έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με την καθημερινότητα, το σχεδιασμό της ανάπτυξης που πρέπει να έρθει και την ικανότητα να τα φέρει σε πέρας.

Για να κάνουμε την Πάτρα μας #Πρωτεύουσα_ξανά!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Καρβουνιάρης γεννήθηκε το 1970 στο Μόναχο της πρώην Δυτικής Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Το 1974 (μεταπολίτευση) η οικογένεια του επέστρεψε στην Πάτρα. Από το 1990 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Μέχρι τώρα έχει εργασθεί σε δεκάδες Αθηναϊκές & Πατρινές εφημερίδες, τηλεοπτικούς & ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανεβαίνοντας σταθερά στην ιεραρχία των media. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην ΗΜΕΡΑ και την 4η ΕΞΟΥΣΙΑ το TELE TIME και το ACHAIA CHANNEL ενώ σήμερα είναι ανταποκριτής Πελοποννήσου του ραδιοφωνικού σταθμού APLHA 9.89 και σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER B.

Για πάνω από 20 χρόνια έχει και δικές του καθημερινές εκπομπές σε ραδιόφωνα της Πάτρας. Την τελευταία δεκαπενταετία στον ALPHA Πάτρας 94,4. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά & Ισπανικά.

Ως δημοσιογράφος συμμετείχε σε αποστολές στο εξωτερικό και τιμήθηκε για τα ρεπορτάζ του στην Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, μεταξύ των οποίων ήταν η συνέντευξη με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς (αναμεταδόθηκε από το CNN). Άρθρα του κατά του πολέμου και του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν δημοσιευθεί στους SUNDAY TIMES, τον OBSERVER, την El Pais και αλλού. Για τα θέματα αυτά έχει μιλήσει πολλές φορές στο BBC, το CHANNEL 4, το ITV και τη RAI.

Η ενασχόλησή του με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενεργή εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Διαβάστε επίσης