Προφυλακίστηκε ο Δικηγόρος που κατηγορείται για εμπλοκή στη "μαφία των φυλακών"

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο δικηγόρος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αποκαλούμενη « μαφία των φυλακών».

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Στο απολογητικό του υπόμνημα που αριθμεί 63 σελίδες ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος ήταν θύμα που λειτούργησε «υπό το κράτος των απειλών και του φόβου» μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε  βάρος του. Μάλιστα, ο 65χρονος φέρεται να έστρεψε τα πυρά του στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του και να σύνδεσε τη σχέση του με μέλη της οργάνωσης στα οποία αποδίδεται βασικός ρόλος στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση.

«Μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!» φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα του στο οποίο μιλά με λεπτομέρειες για την αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power αλλά και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος το 2014. «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος» ισχυρίζεται συμπληρώνοντας πως στόχος του ήταν « να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει».

Νωρίς χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα και η δεύτερη δικηγόρος η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ