Χιλιάδες Ρώσοι και Ρωσίδες ποζάρουν με μαγιό για να στηρίξουν μια καθηγήτρια

Ποζάρουν με μαγιό για να στηρίξουν τους καθηγητές: ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης σε μία εκπαιδευτικό λαμβάνει χώρα στη Ρωσία, αφού εκείνη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, διότι πόζαρε φορώντας μίνι φόρεμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την ετικέτα «Οι καθηγητές είναι επίσης άνθρωποι», χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, Ρώσοι και Ρωσίδες, αναρτούν, εδώ και μία εβδομάδα, φωτογραφίες τους φορώντας μαγιό ή ελάχιστα ρούχα.

Η Τατιάνα Κουβσινίκοβα, 38 ετών, μια καθηγήτρια ρωσικής γλώσσα στο Μπαρναούλ, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Αλτάι (Σιβηρία), υποχρεώθηκε σε παραίτηση την περασμένη Δευτέρα, αφού είχε ανεβάσει τον Φεβρουάριο μια φωτογραφία της, όπου φορούσε ένα κοντό φόρεμα και ψηλοτάκουνα πέδιλα με φόντο το χιονισμένο τοπίο.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, η 38χρονη, που είναι χειμερινή κολυμβήτρια κι έχει πολλάκις αναρτήσει φωτογραφίες της με μαγιό στο πλαίσιο αυτής της ενασχόλησής της, συμμετείχε τότε σε μια αθλητική εκδήλωση.

Ωστόσο, ένας γονέας διατύπωσε παράπονα για τη φωτογραφία αυτή και κατόπιν, όπως περιγράφει η Τατιάνα Κουβσινίκοβα, την κάλεσε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία συνέκρινε τη συμπεριφορά της με εκείνη μιας «ιερόδουλης» που ενθαρρύνει την παιδοφιλία. Στη συνέχεια, της ασκήθηκαν πιέσεις να υποβάλει την παραίτησή της.

«Έχουμε δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, στο να φοράμε μαγιό, στο να κάνουμε πίρσινγκ και τατουάζ» γράφει στο Instagram η Ιάνα Αμπντουλίνα, μια καθηγήτρια από το Καζάν (Ταταρστάν, κεντρική Ρωσία).

 

Μπροστά στις αντιδράσεις, το σχολείο αποφάσισε σύντομα να προσλάβει εκ νέου την Τατιάνα Κουβσινίκοβα, όμως εκείνη αρνήθηκε να επιστρέψει στο πόστο της.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας της περιφερειακής κυβέρνησης της πρότεινε να αναλάβει μια άλλη θέση: να παραδίδει σε άλλους εκπαιδευτικούς μαθήματα για την «ασφαλή διαχείριση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης