Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του πανεπιστημιακού Δ. Βεργίδη

03/04/2019 | 08:58

H ποιητική συλλογή του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Βεργίδη με τίτλο «Ο δικός μας Νοέμβρης» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στις 20.00 στο τεϊοποτείον «Το Τραμ» στην οδό Αράτου 24 πλησίον της Κορίνθου, στην Πάτρα. Η ποιητική συλλογή «Ο δικός μας Νοέμβρης» κυκλοφορεί από τις Πατρινές εκδόσεις «Το Δόντι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αμαλία Υφαντή, καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών και Δημήτρης Κοσμόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Άννα Φτερνιάτη, αν. καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών (ανάγνωση, τραγούδι) και Χρήστος Δεληβοριάς (πιάνο).

Ο Δημήτρης Βεργίδης έχει γεννηθεί στην Καβάλα και μεγάλωσε στο Πράβι, επισήμως Ελευθερούπολη, στους πρόποδες του Παγγαίου. Σπούδασε μαθηματικά και επιστήμες της εκπαίδευσης και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα. Ωστόσο στα περιθώρια της συγγραφικής του δραστηριότητας αποτυπώθηκαν προσωπικές στιγμές, συναισθήματα και βιώματα διαδοχικών ματαιώσεων, καθώς ξεθώριαζε ο ενθουσιασμός και η λάμψη της μεταπολίτευσης.

*Η πρώτη ποιητική συλλογή του Δ. Βεργίδη με τίτλο «Παράξενοι ελκυστές βιωμάτων» (2017) κυκλοφορεί επίσης από το “Δόντι”.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ