Αυτές είναι οι υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

30/03/2019 | 09:57

Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή και το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη, ηγούνται των φετινών υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού και οι δύο ταινίες είναι υποψήφιες σε 9 κατηγορίες.

Ακολουθεί ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη με 8 υποψηφιότητες και «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή με 6 υποψηφιότητες.

Ειδικότερα, το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας διεκδικούν 6 ταινίες αντί για 5 λόγω ισοψηφίας.

Αυτές είναι: το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή, το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη, «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot, ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη και το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιαστές τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσυ Μάλφα. Πριν από την τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι για τους υποψηφίους, στις 16 Απριλίου.

 

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Η ΟΙΚΙΠΑ στα δικαστήρια για τη Στροφυλιά – Δεν εκδικάστηκε η αγωγή του ιδιώτη για τη διεκδίκηση της παραλίας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις μετά το ρεκόρ 15ετίας

 Μια «ωδή» στον Mozart από το Κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών 

Το υπερ-όσπριο που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο

Φενέρ: Οι αγώνες στο Final Four είναι διαφορετικοί

Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό εργατών γης στη Μανωλάδα – Aκούγονται εκρήξεις (ΦΩΤΟ)

Χειροπέδες στον Δημήτρη Φιντιρίκο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων