Πάτρα: Το Σάββατο Επιστημονική ημερίδα για τον Αυτισμό

στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ) Σύγχρονες απόψεις στη Διάγνωση, την Εκπαίδευση, τη θεραπευτική παρέμβαση και τη ζωή μετά το σχολείο» διοργανώνεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 10.30 το πρωί, από το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (Ε.Ψ.Υ.Ε.Π.Ε.Α) στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, στην Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρεις ενότητες στις οποίες εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τα παρακάτω θέματα:

Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού (Δ.Α.Φ): Χαρακτηριστικά, Αιτιολογία, Επιδημιολογία, νεότερα Ερευνητικά δεδομένα στη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση.
Η εκπαίδευση των παιδιών με Αυτισμό στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας: Από το παρόν στο μέλλον.
Η ζωή μετά το σχολείο: Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), Δημιουργία Συστήματος Εργασίας.

Η επιστημονική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

pic_programma.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ