Μήνυμα του Γιώργου Κουτρουμάνη για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε:  

«Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού υπογραμμίζει τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους Έλληνες στον μακρύ και δύσκολο αγώνα της Ανεξαρτησίας: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο.
Υπογραμμίζει την ανάγκη η δική μας γενιά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του 21ου αιώνα, στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Η Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 μάς υπενθυμίζει ότι μπορούμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες.

Η κληρονομιά των προγόνων μας ας γίνει εφαλτήριο να προχωρήσουμε μπροστά. Σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ πίστη στην επανάσταση της λογικής, στην επανάσταση του αυτονόητου. Για να αφήσουμε στο χθες τα λάθη, τα ψέματα και τις αυταπάτες, που μας οδήγησαν στην κρίση και  στην παρακμή.

Επιβάλλεται να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία. Να σταθούμε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται σκληρά. Κυρίως, όμως, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή.

Χρειαζόμαστε μια εθνική επανεκκίνηση, που θα μάς οδηγήσει στο μέλλον με περηφάνια και με αυτοπεποίθηση, με γενναιότητα, αλλά και με ταπεινότητα και σωφροσύνη».

 

Διαβάστε επίσης