Πάτρα: Σε ...συναγερμό η ΕΛΑΣ για την παρέλαση και την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ για την σημερινή παρέλαση, αλλά και την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Πάτρα!

Από νωρίς το πρωϊ , σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο κέντρο της Πάτρας θα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, υπό το φόβο επεισοδίων , λόγω της παρουσίας του Αμερικανού Πρέσβη , που έχει δηλώσει πως θα μετέσχει στον ποδηλατικό γύρο θυσίας από την Πάτρα στα Καλάβρυτα.

Υπενθυμίζεται πως η παρουσία του Τζέφρι Πάϊατ οδήγησε το Δήμο Πατρέων να απέχει από τη φετινή εκδήλωση, που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο Ποδηλατικός όμιλος Πατρών. 

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στα 42 χρόνια που έχει πίσω του το μεγάλο αυτό ποδηλατικό event που συγκεντρώνει στην Πάτρα ποδηλάτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ως γνωστόν ο Πρέσβης της Αμερικής είναι λάτρης του ποδηλάτου και συμμετείχε για πρώτη φορά πέρυσι στον αγώνα που έγινε, χωρίς ο ίδιος και η Αμερικάνική Πρεσβεία να δώσει διαστάσεις στο όλο θέμα. 

Τότε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης δεν είχε πάει στην εκκίνηση του αγώνα που είχε γίνει στην πλατεία Γεωργίου. Φέτος η δημοτική αρχή θεωρώντας την συμμετοχή του ανεπιθύμητη για τον λαό της Πάτρας εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Αμερική, αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα. 

Πριν από ένα μήνα περίπου είχε ζητήσει από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών να μην επιτρέψει την συμμετοχή του Αμερικάνου Πρέσβη. Η απάντηση που είχε λάβει από τον αρμόδιο του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών όμως ήταν αρνητική, με τους τελευταίους να υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό του αγώνα. 

"Πονοκέφαλος" η παρέλαση

Παράλληλα η ΕΛΑΣ έχει να αντιμετωπίσει και ενδεχόμενες αντιδράσεις κατά κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια της σημερνιής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Ανδρέου , στις 12 το μεσημέρι.

Με αποτέλεσμα ήδη οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, να έχουν καταστρώσει σχέδια, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εκτροπών, τόσο για την περιφρούρηση της παρέλασης ,όσο και των χωρών όπου θα προηγηθούν άλλες τελετές για τον εορτασμό της εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται , πάντως, στην περιφρούρηση της εξέδρας των επισήμων, κατά την παραμονή, άφιξη και αποχώρησή τους εκεί, όπου τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

 

Διαβάστε επίσης